Grote zeges B1 en C1

Alleen de B1 en C1 kwamen deze zaterdag in actie. De B1 voor de competitie (UVS uit) en de C1 vriendschappelijk (VOC thuis). B1 won met 5-1, C1 schoot negen keer raak en kreeg er twee tegen.

UVS B1-FC Dordrecht B1: 1-5 (1-3)

Ook in Leiden heeft de B-jeugd een grote zege behaald. UVS werd met 5-1 geklopt. De stand bij rust was 1-3.

Door slecht dekken achterin bij de Schapenkoppen bij een vrije trap van UVS, stond er al snel de tussenstand van 1-0 op het bord. De draad werd daarna opgepakt en hoe; de veldbezetting was prima en middels goed combinatiespel kwam de tegenstander er niet aan te pas en ontstonden er kansen. Zoals zo vaak dit seizoen, was Everon Pisas ook in dit duel weer een van de belangrijkste spelers. Everon had een aandeel in de eerste drie treffers. Uit een voorzet van hem kon Ibrahim Toure de 1-1 maken en Everon maakte zelf de 1-2 en 1-3 waarbij de 1-2 (mooie krul in de verre hoek) van grote schoonheid was.

Zo goed als in het eerste bedrijf, kwamen de Dordtenaren niet voor de dag na de rust. Niettemin werd er nog altijd goed gespeeld en werden er wedrom kansen gecreeerd. Zoveel zelfs dat er meer dan twee keer gescoord had kunnen worden. Ibrahim Toure was verantwoordelijk voor de 1-4 (assist van Bryan Jongeneel) en 1-5 (assist van invaller Husko Sipovic). Een kwartier voor tijd mocht zelfs eerstejaars C-junior Ryan Vos nog plaats nemen onder de lat.

FC Dordrecht C1-VOC C1: 9-2 (2-1)

De Schapenkopjes speelden bij gebrek aan een competitiewedstrijd, vriendschappelijk tegen hoofdklasser VOC. Het werd uiteindelijk 9-2. Danny Jongeneel (1-0 en 2-1), Johan Kankam (3-1 en 5-1), Jearlon Martina (4-1, 6-1 en 9-2), Reggie de Windt (7-2) en Gervane Kastaneer (8-2) maakten de doelpunten.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.