Goed weekend jeugdopleiding

Ruime zeges van de A1 en B1 en een verdienstelijk punt van de C1 in Rotterdam tegen koploper Feyenoord/Excelsior. Kortom, de jeugdopleiding van FC Dordrecht beleefde een goed weekend.

FC Dordrecht A1-TOP A1: 5-0 (5-0)

Zonder moeite, maar ook met prima voetbal heeft de A-jeugd hekkensluiter TOP verslagen. Het werd uiteindelijk 5-0.

In de eerste helft speelden de Schapenkoppen bij vlagen zeer goed voetbal. Middels prima en snel combinatiespel, werd de tegenstander, die overigens heel de wedstrijd niks in te brengen had, van het kastje naar de muur gestuurd. Door goals van Joey Steenbakker (tweemaal), Noel Goosens, Everon Pisas en Nick Bolte was de eindstand van 5-0 bij rust al bereikt. Een aantal goals gingen vooraf door prima aanvallen en combinaties tussen spelers die elkaar perfect aanvoelden.

Het eerste kwartier na rust was ook nog goed, daarna werd het, mede door een aantal wissels, minder. Maar FC Dordrecht A1 was heer en meester en behaalde verdiend een grote zege.

FC Dordrecht B1-UVS B1: 5-1 (2-0)

Zonder goed te spelen kwamen de B-junioren tegen UVS tot een grote zege. Het werd uiteindelijk 5-1.

In de eerste helft was het spel van de Schapenkoppen bij vlagen nog wel aardig. Er werden kansen gecreeerd waarvan Ibrahim Toure er twee wist te maken. Zo af en toe kon de tegenstander er uit komen, er ontstond echter geen gevaar.

Na de rust ging FC Dordrecht te veel mee in het matige spel van de tegenstander. Nadat wederom Ibrahim zijn team op 3-0 had gezet, werden de Dordtenaren achterin afgestraft voor het risicovol rondspelen van de bal. UVS kon hierdoor de 3-1 maken. Twee goals van Ibrahim, die in deze wedstrijd dus alle goals voor zijn rekening nam, bepaalde de eindstand op 5-1. Puur door de individuele klasse van de Schapenkoppen viel de score hoog uit, want goed was het zeker niet.

Feyenoord/Excelsior C1-FC Dordrecht C1: 2-2 (1-1)

Opnieuw is de C-jeugd van FC Dordrecht er in geslaagd een puike prestatie neer te zetten tegen het sterke Feyenoord/Excelsior. Eerder dit seizoen werden de Rotterdammers in bekerverband op 2-2 gehouden, afgelopen zaterdag stond er na zeventig minuten voetbal op Varkenoord dezelfde eindstand op het scorebord.

In Rotterdam hield men het er op dat de Schapenkoppen naar Varkenoord waren gekomen enkel om de nul te houden, feit was dat het team gewoon prima stond en Feyenoord/Excelsior hier maar moeilijk een antwoord op kon vinden. Het tegenhouden van de tegenstander was het niet, want FC Dordrecht voetbalde ook in deze wedstrijd bij vlagen goed en kwam tot kansen. Een prachtige goal van Dennis van der Heijden, hij kwam vanaf de zijkant naar binnen en schoot vervolgens prachtig raak, zorgde binnen de tien minuten voor de 0-1. Pas vlak voor rust kwam het antwoord van de thuisploeg: 1-1.

Ook na rust scoorden de Dordtenaren binnen de tien minuten. Bradley Pisas was binnen de zestien meter onderuit gehaald, waarna aanvoerder Sebastiaan Kaal zijn team vanaf de strafschopstip weer op voorsprong zette: 1-2. Het antwoord van Feyenoord/Excelsior liet ditmaal niet lang op zich wachten. Een dikke vijf minuten later stond de 2-2 op het bord. Nadien kon het twee kanten op. De Schapenkoppen verdienen een groot compliment voor het behaalde resultaat, zo vond ook Feyenoord/Excelsior-trainer Jeffrey Oost. “Het is niet veel ploegen gegeven om ons zo af te stoppen.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.