Driemaal is scheepsrecht voor FC Dordrecht C1

Voor de derde keer stonden SC Excelsior C1 en FC Dordrecht C1 dit seizoen tegenover elkaar in een officieel duel en voor de derde keer wonnen de Schapenkoppen. Na eerder met 1-3 gewonnen te hebben op Woudestein in het kader van de beker en met 1-0 gewonnen te hebben in Dordrecht voor de competitie, werd het deze keer op Woudestein (opnieuw voor de competitie) 1-2.

Het begin van de wedstrijd was goed van de Schapenkopjes. Er was veel balbezit voor FC Dordrecht, dit leidde echter niet tot grote kansen, meer tot wat mogelijkheden. Alhoewel er ook weinig weg werd gegeven (als de Rotterdammers al gevaarlijk werden kwam dan voort uit standaardsituaties) kon SC Excelsior na een omschakelmoment (waarbij de Dordtenaren niet goed stonden) toch op 1-0 komen. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kreeg FC Dordrecht, na een aantal wissels, meer grip op de wedstrijd en werd Sportclub Excelsior niet meer gevaarlijk. Opbouwend werd vaak goed de vrije man gezocht en gevonden en balverlies werd nu goed opgevangen. De bal werd telkens na balverlies weer snel veroverd, zodat de Schapenkopjes de druk hielden op de goal van SC Excelsior. Bradley Pisas zorgde voor de verdiende 1-1, op aangeven van aanvoerder Sebastiaan Kaal maakte Danny Jongeneel zo’n kleine tien minuten voor tijd de winnende treffer: 1-2.

Een goed begin van 2012 voor het jongste jeugdteam! Nu ligt er de uitdaging om een goed resultaat neer te zetten tegen koploper Willem II/RKC!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.