B1 verslaat ADO Den Haag

FC Dordrecht B1-ADO Den Haag B2: 2-1 (1-0)

De B1 van FC Dordrecht is terug aan kop in de 2e divisie B/West II. Op eigen veld werd ADO Den Haag, de grootste concurrent in de strijd om de titel, met 2-1 verslagen.

Van meet af aan waren de Schapenkoppen de betere ploeg. Alhoewel er nog wel wat slordigheden in het spel zaten, bleef het team gemakkelijk overeind. Er kwamen een aantal kansen, waarbij de beste waren voor Bresley dos Santos, Ibrahim Toure en Everon Pisas, terwijl ADO geen enkele keer gevaarlijk wist te worden. Op aangeven van Everon bepaalde Siebren Hoekstra de ruststand op een verdiende 1-0 voorsprong.

Na rust was FC Dordrecht opnieuw de betere ploeg, maar waren het de bezoekers die op gelijke hoogte kwamen. Dat ze hiervoor een strafschop nodig hadden zegt voldoende, want tot kansen kwamen ze wederom niet. Na de gelijkmaker ging ADO opportunistisch spelen in de jacht naar de zege. Toen Bresley dos Santos zo’n tien minuten voor tijd met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd, leek het nog lastig te worden, maar vlak voor tijd trokken de Dordtenaren de zege toch nog naar zich toe. Na een snelle aanval ging Everon Pisas op het doel af, zijn bal breed kon niet onderschept worden door de keeper van ADO Den Haag, waarna de goed meegelopen Geert Cleef het speltuig in het lege doel kon schuiven: 2-1.

Aan kop van de ranglijst wisselden beide teams weer van positie. FC Dordrecht gaat weer aan de leiding, ADO Den Haag is de nummer twee.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.