Alleen de C1 komt niet tot winst

Afgelopen weekend kwamen alle jeugdteams weer in actie in competitieverband. A1 en B1 wonnen, C1 gaf een voorsprong weg en speelde gelijk.

FC Dordrecht A1-Westlandia A1: 6-1 (2-0)

De A-jeugd heeft zich tegen Westlandia goed hersteld van het teleurstellende resultaat bij De Treffers. In eigen huis werd er met 6-1 gewonnen.

De start was goed, want binnen vijf minuten kopte Nick Bolte de 1-0 tegen de touwen. Joey Steenbakker bepaalde de ruststand op 2-0.

Na de rust liepen de Schapenkoppen verder weg door goals van Remon Luksch (3-0) en Gino Boers (4-0). Westlandia, dat niks in te brengen had en geen enkele kans van betekenis produceerde, kwam er zo af en toe uit via de counter en dit leidde halverwege de tweede helft tot de 4-1. Invaller Everon Pisas (5-1) en opnieuw Joey Steenbakker (6-1) bepaalden de eindstand.

Goed was het niet wat de Dordtenaren lieten zien. Wel was de wedstrijdinstelling goed en werden er de nodige kansen gecreeerd waaruit zes goede goals vielen.

FC Dordrecht B1-SC Excelsior B2: 5-2 (4-1)

Tegen SC Excelsior boekte de B1 alweer de vijfde zege van het seizoen in zes duels. Het duel eindigde in 5-2.

Laagvlieger Sportclub Excelsior begon met een portie bluf aan de wedstrijd en nam dan ook brutaal de leiding: 0-1. Bij het ingaan van de rust, stond er echter een 4-1 tussenstand op het scorebord. Tweemaal Ibrahim Toure, Okan Arslan en Gervane Kastaneer hadden het net gevonden.

In de tweede helft bepaalde Quincy Boogers de eindstand op 5-2, tussendoor hadden de bezoekers nog een keer weten te scoren. De B-jeugd boekte een goede, regelmatige zege. In fases werd er goed gevoetbald.

FC Dordrecht C1-MVV C1: 2-2 (2-0)

Voor de tweede maal op rij gaf de C1 een overwinning weg. Net als tegen NEC/FC Oss, werkte ook MVV een 2-0 achterstand weg en eindigde de wedstrijd in 2-2.

In de eerste helft speelden de Schapenkoppen prima voetbal, de tegenstander kwam er niet aan te pas. Behoudens een bal die door Luivienno Statia van de lijn werd gehaald na een corner, werd MVV niet gevaarlijk voor rust. Het positiespel van FC Dordrecht was goed en met name de ruimtes aan de zijkanten werden telkens goed gezocht. Binnen twintig minuten was de tussenstand 2-0 door goals van Oussama Yekhlef en Yorick Termond. Bij beide goals was Danny Jongeneel de aangever.

In de tweede helft gingen de bezoekers de lange bal hanteren en werd het allemaal fysieker. Hierdoor werd het moeilijk voor de Dordtenaren die het vooral van het voetballen moeten hebben hetgeen de grote kwaliteit is van het team. Een lange bal die doorschoot tot vlak voor de Dordtse goal en daarna door toedoen van een MVV-speler werd ingeschoten, was de oorzaak van de 2-1. FC Dordrecht probeerde het nog wel, maar MVV drukte door en maakte vlak voor tijd ook nog de 2-2.

Opnieuw gaven de Schapenkoppen dus een voorsprong weg. Wat overeind bleef staan was het goede spel in de eerste helft en dat er opnieuw dingen goed ten uitvoering werden gebracht waarop in de trainingen veelvuldig de nadruk ligt.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.