Alle jeugdteams winnen hun duels

De jeugdopleiding van FC Dordrecht heeft een goed weekend achter de rug. Alle teams wisten namelijk hun competitiewedstrijd te winnen.

UVS A1-FC Dordrecht A1: 2-5 (0-1)

Ook de derde competitiewedstrijd eindigde voor de A-jeugd in een ruime zege. In Leiden werd UVS met 5-2 verslagen.

De eerste de beste kans in de wedstrijd was voor UVS. Een één-tegen-één situatie met de Dordtse goalie leverde echter geen goal op. Wakkergeschrokken door dit moment, gaven de Schapenkoppen niks meer weg, hadden ze de overhand en kwamen er kansen. Dit resulteerde na een kwartier spelen in de 0-1 van Noel Goosens (intikker na een assist van Remon Luksch). Samet en Remon kregen later in de eerste helft nog goede kansen om de score verder uit te bouwen. Ruststand: 0-1.

FC Dordrecht begon sterk aan de tweede helft en liep al snel uit naar 0-3. Ook de tweede goal werd gemaakt door Noel Goosens (hij reageerde attent op een fout bij de tegenstander en was daarna de keeper in de één-tegen-één situatie de baas), de derde goal werd gemaakt door Samet Gorer (na een individuele actie mooi afgerond met een goed schot in de bovenhoek). De concentratie verslapte iets en in die fase kwam UVS uit een vrije trap terug tot 1-3. Nog geen vijf minuten na de treffer van UVS, werd het verschil in goals alweer drie in het voordeel van FC Dordrecht. Na een assist van Noel, maakte Remon Luksch de 1-4. Op mooie wijze maakte UVS de 2-4, maar opnieuw liet het antwoord van de Schapenkoppen niet lang op zich wachten. Uit een corner van Everon Pisas, ingevallen voor Djurandy Swedo, maakte Reinier den Hoed de 2-5. Nick Bolte kreeg nog een goede mogelijkheid om de zesde Dordtse treffer te maken, maar hij wist niet tot scoren te komen.

Opnieuw een verdiende zege van de A-jeugd, het team is ook na drie duels nog zonder punt(en)verlies.

Excelsior Maassluis B1-FC Dordrecht: 0-2 (0-2)

Na zeges tegen Alexandria’66 en ASWH, heeft de B1 ook Excelsior Maassluis aan de zegekar gebonden en opnieuw hielden ze de nul. In Maassluis werd er met 2-0 gewonnen.

Vooral in de eerste 25 minuten speelden de Schapenkoppen erg goed voetbal. Al na zeven minuten viel de eerste Dordtse treffer. Na een voorzet van Siebren Hoekstra passeerde Quincy Boogers met een goed technisch schot de keeper: 0-1. Na twintig minuten spelen kwam de 0-2 op het scorebord. Na een goede loopactie kwam Gervane Kastaneer oog-in-oog te staan met de keeper die hij met een puntertje kansloos liet. FC Dordrecht domineerde de wedstrijd.

Ook na rust hadden de Dordtenaren het duel in handen. Er ontstonden veel kansen, de beste voor Ibrahim Touré en Okan Arslan, maar gescoord werd er niet meer. Niettemin opnieuw een goede en verdiende zege.

FC Dordrecht C1-SC Excelsior C1: 1-0 (1-0)

De C1 heeft de eerste zege van de competitie binnen. Op het eigen jeugdveld werd Sportclub Excelsior met 1-0 verslagen.

Even moesten de Schapenkoppen in de wedstrijd komen door de tactiek van de tegenstander. Toen dat eenmaal zo was, waren ze de bovenliggende partij. Er was veel balbezit en de voetballende oplossing werd telkens goed gezocht. Al snel stond het 1-0. Uit een ingestudeerde corner schoot Danny Jongeneel zijn team op voorsprong. Voor de rust waren er nog een aantal mogelijkheden voor FC Dordrecht, de bezoekers konden slechts een keer gevaarlijk worden.

Na rust zette SC Excelsior eerder en beter druk. Toch konden zei slechts gevaarlijk worden uit wat standaardsituaties. Door de dwingendere manier van spelen van de tegenstander, werden de Dordtenaren soms gedwongen de lange bal te spelen en in balbezit werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. De intenties waren er zeker om de ruimtes te zoeken. Door er een aantal keer goed uit te komen, onstonden er kansen op de tweede treffer, maar het bleef bij 1-0.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.