Alle jeugdteams verliezen

Afgelopen zaterdag kwamen alle jeugdteams weer in actie. De resultaten: drie nederlagen.

VVV/Helmond Sport A2-FC Dordrecht A1: 3-1 (1-1)

De A-jeugd heeft de uitwedstrijd bij VVV/Helmond Sport met 3-1 verloren. Bij rust was de stand nog gelijk.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd door telkens snel en goed druk te zetten. De Schapenkoppen lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. De rust werd bewaard en er werd vooruit gevoetbald. Toch was het VVV/Helmond Sport wat aan de leiding kwam, maar nadat FC Dordrecht het initiatief weer had overgenomen zorgde Noel Goosens voor de gelijkmaker. Na de 1-1 leek de voorsprong voor de Dordtenaren een kwestie van tijd, maar voor de gang naar de thee werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft werden de taak niet (goed genoeg) uitgevoerd, zodat VVV/Helmond Sport opnieuw op voorsprong kon komen en later het duel zelfs besliste door de 3-1 te maken.

Gezien het vertoonde spel voor rust, was een nederlaag niet nodig geweest. Maar een wedstrijd duurt negentig minuten en de Schapenkoppen moeten gedurende een wedstrijd het goede niveau gaan vasthouden om de wedstrijden te kunnen winnen.

FC Dordrecht B1-Haaglandia B1: 0-2 (0-2)

In eigen huis tegen Haaglandia, heeft de B-jeugd zijn eerste nederlaag van de competitie geleden. De nummer twee van de competitie won in Dordrecht met 2-0.

De Schapenkoppen lieten goed voetbal zien en kwamen tot de nodige kansen. Verdedigend was het niet goed en alhoewel de bezoekers niet veel kansen kregen, namen ze bij rust toch een 2-0 voorsprong mee richting de kleedkamer.

In de tweede helft waren doelpunten in principe het enige wat er aan ontbrak bij FC Dordrecht. Er werd opnieuw goed gespeeld en achterin stond het nu beter. Maar een flink aantal kansen, waarvan een aantal alleen voor de keeper, werden niet omgezet in goals.

Het vertoonde spel en de opnieuw gecreeerde kansen, bieden genoeg houvast richting de volgende duels. Feit is wel dat de B-jeugd haar eerste nederlaag leed, maar ze staan nog wel aan kop in de competitie.

VVV/Helmond Sport C1-FC Dordrecht C1: 2-0 (1-0)

De C-jeugd heeft de uitwedstrijd bij VVV/Helmond Sport verloren. In Venlo werd het 2-0.

De Schapenkoppen begonnen niet goed aan de wedstrijd. De duels werden verloren en bij balbezit was er te veel onrust. Op de momenten dat de rust er wel was, was weer goed te zien waar het team toe in staat is. Er werd gevaar gesticht middels voetballende acties en even later ook uit standaardsituaties. De ruststand werd door de thuisploeg bepaald op 1-0.

Na de rust kwamen de Dordtenaren beter de kleedkamer uit. Er was meer strijd, maar uitgerekend na het eerste duel dat werd verloren, maakte VVV/Helmond Sport de 2-0. Toch ging FC Dordrecht na de 2-0 verder in de lijn die was ingezet bij aanvang van de tweede helft. Er werd pressie gezet op de tegenstander, het voetbal was beter en de ploeg kwam tot kansen. Dit leverde helaas geen goals op.

Met het vertoonde spel in de tweede helft moet de C1 weer verder richting de volgende wedstrijd.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.