Alle jeugdteams spelen gelijk

Afgelopen weekend eindigden alle duels van de jeugdteams in een gelijkspel. Voor de A-jeugd was het eerste puntenverlies een flinke domper.

De Treffers A1-FC Dordrecht A1: 1-1 (1-0)

Nota bene op bezoek bij de ploeg die nog geen enkel punt had en nog maar een keer had gescoord, liep de A-jeugd tegen haar eerste puntenverlies aan. In Groesbeek werd het 1-1 tegen De Treffers.

In de eerste helft gaven de Schapenkoppen niet thuis. Er was geen bezieling, persoonlijke duels werden verloren en de rekening was een 1-0 achterstand. Het enige wapenfeit van FC Dordrecht was een schot op de keeper van Remon Luksch.

In de tweede helft was er een beter FC Dordrecht te zien. De tegenstander kon alleen nog maar tegenhouden. Er kwamen kansen en dit resulteerde in de gelijkmaker van invaller Nick Bolte. De Dordtenaren bleven aandringen en kregen nog een aantal kansen, de beste voor Nick via een schot en een kopbal, maar gescoord werd er niet meer.

Er werd te laat begonnen met voetballen en dit kon in de tweede helft niet meer goed gemaakt worden, ondanks de kansen. Op doelsaldo heeft de A-jeugd de koppositie nu afgestaan aan Fortuna Sittard dat met 9-2 won bij Westlandia. Over twee weken staan beide teams tegenover elkaar. Maar eerst moet de volgende wedstrijd nog gewonnen worden. Tegenstander: Westlandia.

Spijkenisse B1-FC Dordrecht B1: 0-0 (0-0)

In de topper tegen Spijkenisse is de B-jeugd tegen het eerste puntenverlies van de competitie aangelopen. Beide teams kwamen niet tot scoren: 0-0.

Alhoewel de tegenstander pittig was, ruimtes te weinig werden benut en het baltempo te laag was, creeerden de Schapenkoppen ook in deze wedstrijd weer een hand vol kansen. Vier tot vijf goede mogelijkheden vielen er te noteren, waar er zeker eentje van benut had moet worden. Onder meer een goed keepende Spijkenisse-goalie voorkwam gejuich aan Dordtse zijde.

Na rust kreeg FC Dordrecht vijf, zes kansen op de openingstreffer, maar opnieuw werd er niet gescoord. De oude voetbalwet ging gelukkig niet op. Want in de eindfase kreeg Spijkenisse drie goede kansen om de zege binnen te halen. Zo haalde Quincy Boogers nog een bal van de doellijn weg. De wedstrijd was dus rijp voor veel goals, maar het bleef zoals het begon: 0-0.

NEC/FC Oss C1-FC Dordrecht C1: 2-2 (0-1)

In Nijmegen gaf de C-jeugd een 2-0 voorsprong uit handen. NEC/FC Oss kwam terug tot 2-2 zodat beide teams een punt overhielden aan de wedstrijd.

Eigenlijk was er voor FC Dordrecht weinig aan de hand. De veldbezetting was goed, het voetbal was goed, het positiespel was goed en er ontstonden kansen. Voor de rust zette Danny Jongeneel, na een assist van Yorick Termond, zijn team op voorsprong, in de tweede helft maakte Johan Kankam, op aangeven van Bradley Pisas, de 0-2.

Er werd weinig tot niks weggegeven, NEC/FC Oss werd slechts gevaarlijk uit standaardsituaties. Het was dan ook enorm zuur dat twee persoonlijke fouten binnen vijf minuten er de oorzaak van waren dat de 2-0 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon: 2-2.

Ondanks dat er in Nijmegen geen overwinning werd behaald, kan het team vasthouden aan het goede spel en de kansen die er opnieuw werden gecreeerd.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.