A1 onderuit, ruime zege B1

A1 en B1 speelden dit weekend een inhaalduel. Waar A1 verloor, deed B1 goede zaken.

FC Dordrecht A1-AFC A2: 1-2 (0-1)

Tegen de eerstejaars A-junioren van AFC, leden de A-junioren van FC Dordrecht een verassende nederlaag. Op eigen veld werd het 1-2 voor de Amsterdammers.

De Schapenkoppen kwamen deze wedstrijd niet uit de verf. De zijkanten werden nauwelijks gebruikt en vaak was de eindpass onnauwkeurig. Tegen een tegenstander waar, met alle respect, normaal gesproken gewoon van gewonnen moet worden, werd de eerste helft besloten met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft hadden de Dordtenaren een penalty nodig, die overigens terecht gegeven werd, om op gelijke hoogte te komen. Vanaf de stip tekende Remon Luksch voor de 1-1. De gelijkmaker was nog vers, toen AFC opnieuw op voorsprong kwam. Nadien waren er verschillende kansen (de beste voor Nick Bolte en invaller Djurandy Swedo) om alsnog te overwinning over de streep te trekken. Het bleef echter bij 1-2 en dat was een grote verassing.

Deze wedstrijd moet maar snel vergeten worden, want de volgende inhaalwedstrijd (volgende week thuis tegen UVS) is een hele belangrijke. Bij winst leggen de Schapenkoppen namelijk beslag op de 2e periodetitel.

FC Dordrecht B1-Alexandria’66 B1: 4-1 (2-1)

Niet goed spelen, maar wel winnen en ook nog eens met 4-1. Dat deed de B-jeugd tegen Alexandria’66, de wedstrijd die twee keer eerder niet doorging, maar dan nu toch gespeeld is.

Het probleem in het spel van de Schapenkoppen was dat er, na de opbouw, vaak een verkeerde bal werd gegeven zodat er veelvuldig balverlies werd geleden. Ook was de veldbezetting niet goed. Desondanks liet het team bij vlagen ook goede combinaties zien. Binnen het kwartier was het raak. Op aangeven van Quincy Boogers maakte Wim de Jong de 1-0. Gezien het feit dat er niet best gespeeld werd, was het niet zo heel vreemd dat Alexandria’66 op gelijke hoogte kon komen. Maar nog voor de rust kwam FC Dordrecht opnieuw aan de leiding. Ditmaal na een goede individuele actie van Gervane Kastaneer en dito afronding: 2-1.

Ook na de pauze was er het nodige aan te merken op het spel van de Dordtenaren, maar liepen ze gedurende de wedstrijd wel uit naar een ruime 4-1 voorsprong. Beide goals ontstonden na een snelle omschakeling en beide keren gaf Gervane Kastaneer de assist. De 3-1 kwam op naam van Quincy Boogers, die ook een aandeel had in de 1-0, de 4-1 werd gemaakt door Ibrahim Toure.

Door de zege is FC Dordrecht B1 gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. Volgende week staat er opnieuw een inhaalduel op het programma (Excelsior Maassluis thuis). Wordt ook deze wedstrijd gewonnen, dan nemen de Schapenkoppen de koppositie over van Spijkenisse.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.