A1 en B1 winnen, C1 uit beker

Het voorbije weekend wonnen de A1 en B1 hun inhaalduels en werd C1 in de beker uitgeschakeld door Feyenoord/Excelsior.

FC Dordrecht A1-UVS A1: 4-0 (1-0)

De A1 heeft de nare smaak van het verlies tegen AFC weggespoeld door te winnen van UVS en daarmee beslag te leggen op de 2e periodetitel. Op het eigen jeugdveld werd het 4-0.

De eerste helft was nog wat gezapig, Noel Goosens brak uiteindelijk de ban door de 1-0 te maken. UVS zette wel wat aan, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden.

Na de rust kwamen de Schapenkoppen op 2-0 door een goal van Everon Pisas en vanaf dat moment ging het lopen. UVS kwam er niet meer aan te pas. Middels een hoog baltempo en goed combinatiespel, ontstonden er kansen. Opnieuw Noel tekende voor de derde treffer, de 4-0 kwam op naam van Nick Bolte.

Door deze zege pakte het team de 2e periodetitel waardoor ze in ieder geval zeker zijn van nacompetitie om promotie. Het hoofddoel blijft echter kampioen worden. In dat kader staat de topper tegen de nummer 1 Fortuna Sittard op het programma als volgende wedstrijd.

FC Dordrecht B1-Excelsior Maassluis B1: 4-1 (1-0)

B1 staat weer aan kop van de ranglijst. De inhaalwedstrijd tegen Excelsior Maassluis werd met 4-1 gewonnen.

Al snel in het duel kwamen de Schapenkoppen op voorsprong door een eigen goal van de bezoekers. Er was veel balbezit voor FC Dordrecht, maar hier werd te weinig mee gedaan.

Na rust kwam Excelsior Maassluis op 1-1, waarna de Dordtenaren orde op zaken stelden. Het tempo ging omhoog en de tegenstander werd conditioneel stuk gespeeld. Dit leidde tot kansen, de 3-1 van Siebren Hoekstra en de 4-1 van Ibrahim Toure.

Feyenoord/Excelsior C1-FC Dordrecht C1: 4-2 (2-0)

C1 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van de jeugdcup voor C-junioren. Op Varkenoord werd er met 4-2 verloren van Feyenoord/Excelsior.

Na een ruststand van 2-0, werd er in de tweede helft een zuivere goal van de Schapenkoppen afgekeurd (zelfs de Rotterdammers waren verbaasd over het afkeuren van de Dordtse goal). De 3-0 van Feyenoord/Excelsior was het breekpunt.

Dennis van der Heijden en Cheick Toure tekenden voor de doelpunten van de Dordtenaren.

De focus kan nu volledig op de competitie.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.