A1 en B1 blijven winnen

De C1 kwam dit weekend niet in actie, zei speelden afgelopen dinsdag al. De A1 en de B1 speelden wel en beiden wisten ze voor de vierde keer op rij te winnen.

FC Dordrecht A1-Quick A1: 2-0 (0-0)

Ook de vierde competitiewedstrijd werd door de A-jeugd omgezet in winst. Op het eigen jeugdveld werd Quick met 2-0 verslagen.

Het was geen beste wedstrijd van de Schapenkoppen. In tegenstelling tot de voorgaande competitieduels, was het voetballend allemaal een stuk minder. Voor rust vielen er een aantal goede kansen te noteren, met name voor Remon Luksch, maar er vielen geen doelpunten. Quick wist daar weinig tot niks tegenover te zetten.

In de tweede helft waren de kansen voor beide teams spaarzaam. Op wilskracht werden de doelpunten (door goed drukzetten) gemaakt en werd de overwinning over de streep getrokken. Noel Goosens nam de openingstreffer voor zijn rekening, invaller Nick Bolte besliste de wedstrijd. Na een goede pass van Joey Steenbakker, eveneens ingevallen, omspeelde hij de keeper en noteerde de 2-0.

FC Dordrecht B1-DHC B1: 3-1 (1-0)

De B1 heeft ook na vier speelrondes in de competitie nog geen punt gemorst. Thuis werd er met 3-1 gewonnen van DHC.

In de eerste helft speelden de Schapenkoppen prima voetbal. Het positiespel was goed, de tegenstander werd van het kastje naar de muur gestuurd en het geduld werd opgebracht op zoek naar een opening. Op die manier onstonden er veel kansen, de beste voor Okan Arslan (die onder meer de binnenkant van de paal raakte), Ibrahim Toure en Gervane Kastaneer. Uit een van de mogelijkheden, wist Ibrahim de 1-0 te noteren. DHC werd een keer gevaarlijk uit een corner.

Na rust werd de voorsprong uitgebreid door Gervane Kastaneer. Met een prima schuiver precies in de hoek liet hij de keeper kansloos en noteerde hij de 2-0. Een fout achterin bij FC Dordrecht werd halverwege de tweede helft afgestraft en dat betekende naast de aansluitingstreffer ook de eerste tegengoal in de competitie. In de fase na de 2-1, hadden de Dordtenaren het moeilijk. Ze werden door de tegenstander teruggedrongen en er ontstond gevaar. DHC wist echter geen tweede goal te maken en aan de andere kant werd het duel beslist door het tweede doelpunt in de wedstrijd van Ibrahim Toure. Op aangeven van Okan Arslan, maakte hij de 3-1.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.