A1, B1 en C1 winnen allemaal

Afgelopen weekend kwamen alle jeugdteams weer in actie en allemaal wonnen ze hun wedstrijd. De A1 zegevierde met 3-2 tegen Spartaan’20, B1 liet weinig heel van SC Feyenoord (8-1) en de C1 won in Drenthe de belangrijke uitwedstrijd van SC Heerenveen/Emmen C2 met 4-0.

FC Dordrecht A1-Spartaan’20 A1: 3-2 (1-0)

De A-jeugd heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen Spartaan’20 met 3-2 gewonnen en staat nu weer tweede in de competitie.

Het eerste half uur waren de Schapenkoppen hun tegenstander de baas middels dominant en goed voetbal. Er werd nauwelijks iets weggegeven en voor de goal van Spartaan ontstonden de nodige kansen. De ruststand werd door Samet Gorer bepaald op 1-0. Nadat hij de bal had afgepakt, liet hij met een goede en droge schuiver de Rotterdamse doelman kansloos.

In de tweede helft duurde het even voordat de Dordtenaren de vorm van de eerste helft weer hadden te pakken. Dit duurde echter niet lang en resulteerde in de 2-0. In het strafschopgebied was er een klutssituatie waarna Everon Pisas de bal via een speler van Spartaan over de lijn kreeg. Na de 2-0 toonden de bezoekers meer lef en alhoewel dit niet veel gevaar opleverde, kwamen ze toch terug tot 2-1. Een persoonlijke fout bij FC Dordrecht werd daarna afgestraft waardoor het zelfs 2-2 werd. Met nog een dikke vijf minuten op de klok roken de Rotterdammers hun kansen, maar trok FC Dordrecht toch nog aan het langste eind door een rake kopbal van invaller Bresley dos Santos: 3-2.

FC Dordrecht B1-SC Feyenoord B1: 8-1 (3-1)

De B-jeugd scoorde er tegen SC Feyenoord lustig op los. Het werd uiteindelijk 8-1.

De Schapenkoppen speelden vrijwel de gehele wedstrijd prima voetbal. Zaken waar veelvuldig op getraind wordt, werden goed ten uitvoer gebracht. Verder creeerden de Dordtenaren, zoals zo vaak het geval is, weer veel kansen en gaven ze nauwelijks iets weg. Nadat Ibrahim Toure en Quincy Boogers voor een 2-0 voorsprong hadden gezorgd, deed SC Feyenoord iets terug. De ruststand werd door Ibrahim bepaald op 3-1.

Na de rust denderde de Dordtse trein verder. De veldbezetting was prima waardoor er goed gecombineerd kon worden. Opnieuw ontstonden er veel kansen waarvan er liefst vijf werden benut. Opnieuw Quincy Boogers, opnieuw Ibrahim Toure, weer Quincy en nog eens Ibrahim, zorgden voor een 7-1 voorsprong. Invaller Gervane Kastaneer bepaalde de eindstand met een goed schot op 8-1.

SC Heerenveen/Emmen C2-FC Dordrecht C1: 0-4 (0-1)

In Drenthe boekte de C1 een belangrijke zege. Bij rust was er nog een minime voorsprong van 1-0, in de tweede helft werd de Fries/Drenthse combinatie naar een 4-0 nederlaag gespeeld.

Zoals ook op fcemmen.nl te lezen valt, waren de Schapenkoppen op alle fronten superieur op Sportpark Meerdijk tegen SC Heerenveen/Emmen C2. Dankzij goed keeperswerk van de doelman van de thuisploeg, bleef de voorsprong van de Schapenkoppen bij rust beperkt tot 0-1 (doelpunt Bradley Pisas).

Na de rust liepen de Dordtenaren in een tijdsbestek van vier minuten uit naar 4-0 door goals van Jeremy Cijntje, Dennis van der Heijden en Danny Jongeneel. Met goed voetbal werd de tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd. Ook werden er geen kansen weggegeven, de tegenstander kwam in heel het duel zelfs niet tot een doelrijpe kans.

Het jongste jeugdteam van FC Dordrecht neemt het nu tweemaal achter elkaar op tegen NAC Breda. Eerst thuis voor de beker, daarna uit in competitieverband.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.