A1 & B1 blijven winnen, verlies C1

De A1 en B1 blijven het prima doen in de competitie. Beide teams wonnen ook hun vijfde duel. A1 deed dit op eigen bodem tegen ZSV (4-1), B1 haalde opnieuw uit. Na de 7-0 van vorige week bij Spijkenisse, werd er ditmaal in Malden met 7-1 gewonnen van Union. C1 leed in Rotterdam een grote nederlaag bij Excelsior (6-1).

De A1 speelde tegen ZSV geen eens een beste wedstrijd, er blijft nog voldoende voor verbetering vatbaar. Niettemin werden er veel kansen gecreeerd en werd er viermaal gescoord. ZSV was ook een aantal keer dicht bij een treffer (het houtwerk en goed optreden van doelman Ruben Schlink en de verdedigers voorkwamen aanvankelijk een treffer), maar vlak voor tijd maakten de bezoekers uit Deurne toch nog de eretreffer. Daarvoor was de ruststand bepaald op 1-0 door Noel Goossens en in de tweede helft maakten Ibrahim Toure, Bram Soffers en opnieuw Noel Goosens de tweede, derde en vierde treffer. De B1 won dikverdiend van Union. Dit terwijl het team ruim 70 minuten met een man minder moest spelen omdat verdediger Rocco van Dam al na 10 minuten met rood werd weggestuurd na hands in het strafschopgebied. Desondanks was het kat en muis. Bij rust was het al 1-4. De goals werden gemaakt door Gervane Kastaneer, Justin Spruijt, Luivienno Statia en opnieuw Gervane Kastaneer. Jearlon Martina (1-5), Gervane Kastaneer (1-6) en Justin Spruijt (1-7) maakten na de rust de Dordte goals. De C1 werd tegen Excelsior geen eens weggespeeld, maar kreeg de goals tegen na fouten en omschakelmomenten. Cheick Toure nam de Dordtse treffer voor zijn rekening.

A1 en B1 blijven aan kop in hun competitie met 5 gespeeld, 15 punten. De C1 is gezakt naar de 10e plaats en hebben nu 3 punten uit 4 wedstrijden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.