5e plaats B1 op toernooi HOV/DJSCR

FC Dordrecht B1 heeft het sterk bezette B-junioren toernooi van HOV/DJSCR in Rotterdam afgesloten met een goede vijfde plaats.

Op 1e pinksterdag werden alle duels nog gelijk gespeeld (tegen SV Houten, Barendrecht, Galatasaray voetbal acedemie en Rising Star Football Acedemy), op 2e pinksterdag werden alle duels gewonnen (Almere City FC, SC Feyenoord en Xerxes/DZB werden verslagen).

Alhoewel de spelers even wat tijd nodig hadden om elkaar aan te voelen, waren ze voetballend beter dan Houten, alleen viel er wat aan te merken op het tempo. De Schapenkoppen waren wel dreigend, maar kwamen niet tot grote kansen. Eindstand: 0-0.

Tegen Galatasaray liep het voetballend een stuk beter en kwamen de Schapenkoppen ook tot kansen. Gervane Kastaneer raakte de paal en er waren wat schoten vanaf rand zestien meter. Ook dit duel eindigde doelpuntloos: 0-0.

In de derde wedstrijd van het toernooi was FC Dordrecht voetballend een maatje te groot voor Barendrecht. Er was veel balbezit en dreiging voor de goal van de tegenstander. Een aantal keer dreigde de lange bal van Barendrecht goed te vallen, maar door goed optreden van de Schapenkoppen werden er tegengoals voorkomen. Aangezien ook de Dordtenaren niet tot scoren kwamen, bleef het weer 0-0.

Tegen Rising Star FA zorgde een slap begin voor een 0-1 achterstand (de enige tegentreffer op het toernooi). De Schapenkoppen pakten de draad daarna snel op en kwamen op 1-1. Er waren kansen op de winst, maar het bleef bij een gelijke stand, de vierde van de dag.

Tegen Almere City FC waren de Schapenkoppen duidelijk sterker en speelden ze vrijwel de gehele 25 minuten op de helft van de tegenstander. Er werd goed gecombineerd en er ontstonden kansen. Een daarvan werd benut door Shairon zodat de wedstrijd met 1-0 werd gewonnen.

Ook tegen SC Feyenoord waren de Dordtenaren een maatje te groot met veel dreiging voor de goal en kansen. Het duel werd met 2-0 gewonnen door goals van Danny en Gervane.

Xerxes/DZB probeerde het FC Dordrecht moeilijk te maken door veelvuldig en risicovol druk te zetten. De Schapenkoppen waren hiervan niet onder de indruk. Ze bleven voetballen en de vrije man zoeken. Er onstonden kansen en door doelpunten van Shairon eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.