Overwinning vergooit in blessuretijd

Het was een spannende avond in het Matchoholic Stadion bij de wedstrijd tussen FC Dordrecht en ADO Den Haag. Voor het eerst sinds de play-offs tegen Sparta zat het stadion weer zo vol, er waren om precies te zijn 3335 supporters aanwezig! De wedstrijd leek uit te lopen op een driepunter voor de Schapekoppen totdat Henk Veerman in de 93e minuut de bal binnenkopte. Het verlies van die twee punten kunnen de Dordtenaren enkel zichzelf verwijten, aangezien er aanzienlijke kansen onbenut bleven die de voorsprong hadden kunnen vergroten. Al met al een wedstrijd met meerdere gezichten.

 

In de opstelling van FC Dordrecht is, ten opzichte van twee weken geleden, één wijziging te vinden. Shiloh ’t Zand start in de basis omdat Rocco Shein niet bij de selectie zit. Ook Bartek Smolarczyk zit niet bij de selectie.

Het eerste kansje van de wedstrijd is voor Adrian Segecic die na een lange inworp van Bronkhorst en doorkoppen van kan schieten op doel. Twee minuten later is het Sebaoui die de Schapekoppen op voorsprong zet. Segecic pakt de bal af langs de zijlijn en geeft de bal, na een overstapje van Kriwak, aan Shiloh ’t Zand. ’t Zand geeft de bal mee aan Ilias Sebaoui die rustig afrondt. Na het doelpunt dirigeert scheidsrechter Wiersma de spelers naar binnen nadat er ‘supporters’ bier gooiden.

Na de staking is ADO Den Haag een aantal keer gevaarlijk. Plogmann slaagt erin een goed geplaatst indraaiend schot te stoppen. Ondanks de stortbui van hagel krijgen beide teams een behoorlijke kans. Sebaoui schiet de bal recht in de handen van doelman Nikiema. Christensen Lasse Vigen probeert de bal na een rebound van Plogmann in het doel te lobben maar hij is net iets te hoog. In de 30e minuut is het dezelfde Vigen die na een voorzet de bal met het hoofd in het doel weet te koppen, waardoor de stand 1-1 wordt.

In de 36e minuut krijgt Segecic, die deze eerste helft vanaf de linkerkant komt, een uitstekende kans na een ongelukkig misverstand in de ADO-defensie. Zijn schot gaat net langs de paal. Vijf minuten later doet Henk Veerman een serieuze poging van dichtbij, maar het schot wordt geblokkeerd door Antef Tsoungui. Desondanks belandt de bal via de verdediger alsnog op doel, waar Plogmann met zijn hoofd weet te redden. Vlak voor rust neemt FC Dordrecht de leiding, wederom dankzij een doelpunt van Ilias Sebaoui. De aanvaller slaagt er op wonderbaarlijke wijze in om vanuit een schijnbaar onmogelijke hoek de bal in het net te plaatsen, de bal lijkt aangeraakt te worden door een ADO verdediger. Zo staat het 2-1 bij rust.

In de tweede helft doet het eerste opmerkelijke moment zich pas voor in de 65e minuut. Hilton pikt de bal net buiten de zestien op en schuift hem net naast het doel van Nikiema. Aan de andere kant is het Veerman die gevaar sticht, de spits zet zijn hak tegen een bal maar Plogmann weet te redden. Het spel golft op en neer rond de 70e minuut, waarbij ook Segecic een enorme kans krijgt. Na een slimme actie van Kriwak bevindt de Australiër zich oog in oog met de keeper, maar hij schuift de bal naast – een kans die het leek niet te kunnen missen. In de 69e minuut verlaat Sebaoui het veld, terwijl Noc zijn plek inneemt. Vervolgens voert Kalezic drie wissels door.

In de 74e minuut glipt de bal door richting Suray, die een krachtig schot afvuurt, maar doelman Nikiema weet knap te redden. FC Dordrecht had de voorsprong al meerdere keren kunnen vergroten. In de 80e minuut krijgt Veerman opnieuw een uitgelezen kans.. Al liggend schiet hij de bal op de lat van het doel van Plogmann, Wiersma oordeelt dat hij hierbij een overtreding maakt.

Shiloh ‘t Zand krijgt twee goede kansen rond de 90e minuut, maar helaas gaan beide mogelijkheden net naast. Inmiddels zijn Osundina en Aberkane in het veld gekomen voor Segecic en Suray. In de 93e minuut bepaalt Henk Veerman, de man die al talloze kansen heeft gehad, de eindstand met de gelijkmaker van 2-2. Hij torent boven iedereen uit en kopt de bal binnen.

Bedankt voor de goede sfeer en gezelligheid in het stadion! Zien we jullie maandag weer? Koop je kaartjes via tickets.fcdordrecht.nl

 

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst, Jop van der Avert, Antef Tsoungui, John Hilton; Jari Schuurman, Shiloh ‘t Zand, Mathis Suray (88. Abdallah Aberkane); Adrian Segecic (82. Korede Osundina), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui (69. Malhory Noc)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.