Ongelukkig gelijkspel in blessuretijd

Op een frisse vrijdagavond nam FC Dordrecht het in het Jan Lauwers Stadion op tegen FC Eindhoven. Het was een wedstrijd met weinig kansen aan beide kanten. Toch vielen er twee doelpunten, verdeeld over de twee ploegen. Na een waanzinnige dribbel van Antef Tsoungui wist Rene Kriwak de 0-1 binnen te schuiven. Diep in de blessure tijd scoorde de Eindhovense aanvoerder, Amevor, een penalty. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

 

De Schapekoppen beginnen de wedstrijd met drie veranderingen in de basisopstelling. Antef Tsoungui vervangt de geblesseerde Ruben Kluivert. Schuurman en Kriwak keren terug in de basis, Receveur en De Bie nemen plaats op de bank.

Het openingskwartier verloopt moeizaam voor beide teams. FC Dordrecht creëert weinig kansen, terwijl FC Eindhoven slordig speelt. In de 17e minuut krijgen de Schapekoppen hun eerste kans. Suray geeft een diepe bal op Sebaoui die zijn voet er net niet tegen aan krijgt, hierdoor weet Jorn Brondeel de bal van de grond te pakken. Een opmerkelijke incident vindt plaats in de 20e minuut, wanneer een ‘supporter’ het veld op rent en scheidsrechter Gerrets het spel stillegt. Dit oponthoud duurt ongeveer vijf minuten, waarna het spel wordt hervat met een scheidsrechtersbal.

In de 29e minuut komt FC Dordrecht knap op voorsprong. Antef Tsoungui start vanaf zijn eigen helft een indrukwekkende dribbel, en de spelers van FC Eindhoven lijken geen enkele poging te doen om hem te stoppen. Tsoungui kan de bal gemakkelijk doorspelen naar Kriwak, die kalm afwerkt en zijn eerste doelpunt voor FC Dordrecht scoort. Na dit doelpunt zijn er enkele kleine kansen voor de Schapekoppen, terwijl FC Eindhoven ook een paar mogelijkheden krijgt. In de 40e minuut krijgt FC Eindhoven twee grote kansen. Vanaf randje 16 wordt er een schot afgevuurd op de kruising, Plogmann weet de bal knap te redden. Niet veel later is het Garden die van dichtbij de bal in de handen van Plogmann schiet.

Vlak voor rust is het opnieuw FC Dordrecht dat weet te scoren. Sebaoui speelt de bal knap vrij, waarna Brondeel de bal niet goed wegwerkt. Kriwak lijkt zijn tweede doelpunt te maken, maar dat feest gaat helaas niet door vanwege buitenspel.

 

Na bijna tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, gaat Antef Tsoungui naar de grond na een charge van een speler van FC Eindhoven. Hij lijkt last te hebben van zijn knie, maar gelukkig kan hij na behandeling weer verder spelen. In de 58e minuut maakt Seedorf, de rechtsback van FC Eindhoven, een opvallende opmars. Hij geeft de bal keurig breed naar linksback Ogenia, die alleen nog maar Plogmann hoeft te passeren. Echter schiet hij de bal echter hoog over het doel.

Michele Santoni is de eerste die gaat wisselen, in de 59e minuut, De Bie en ’t Zand komen voor Kriwak en Segecic. De stadionspeaker verwisselt Kriwak even met Van der Avert, wij zien weinig gelijkenissen. Vlak daarna krijgt dezelfde Van der Avert een gele kaart voor een overtreding net buiten de zestien, waarna Kokcü de vrije trap in de muur schiet.

Pas in de 71e minuut wisselt Willem Weijs, Simons en Rottier komen voor Dorenbosch en Garden. In de 75e minuut weet Bronkhorst een afvallende bal op te vangen net buiten de zestien. Hij probeert met de buitenkant van zijn voet de bal in de kruising te draaien, helaas gaat de bal net naast. Dit had een echte wereldgoal kunnen zijn. Twee minuten later wordt Bartek Smolarczyk ingebracht voor Jop van der Avert, die al een gele kaart op zak heeft. Vervolgens ontvangt de ingevallen Evan Rottier een gele kaart voor zijn protesten richting de scheidsrechter.

Vlak voor dat de 90 minuten zijn verstreken besluit Sven Simons om uit te halen, hij poeiert de bal op de lat waar de druppels vanaf springen. Meteen daarna wisselt Santoni, Van Vianen komt erin voor aanvoerder Suray. De zes minuten blessuretijd beginnen met een gele kaart voor Smolarczyk die vasthoudt.

In de 94e minuut geeft scheidsrechter Gerrets een doeltrap maar zet deze, na heel lang twijfelen, toch om in een penalty. De penalty wordt binnengeschoten door aanvoerder Amevor, zo eindigt deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Supporters bedankt voor jullie support in Brabant! Tot volgende week, thuis tegen Cambuur!

 

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst, Jop van der Avert (77. Bartek Smolarczyk), Antef Tsoungui, John Hilton; Jari Schuurman, Rocco Shein, Mathis Suray (90. Van Vianen); Adrian Segecic (59. Shiloh ’t Zand), Rene Kriwak (59. Joey de Bie), Ilias Sebaoui

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.