FC Dordrecht verlaat de laatste plek na derde zege op rij!

De derde overwinning op rij is binnen! Er werd met maar liefst 0-4 gewonnen tegen Jong FC Utrecht. Door de grootste overwinning sinds 2018 verlaten wij eindelijk de laatste plek. Van Huizen, Meijer, Zehir en Conteh waren de doelpuntenmakers bij de Schapekoppen. Daardoor stijgen wij naar de 19de plek in de competitie en blijven we meedoen in de top van de derde periode!

Na de overwinning op Jong AZ afgelopen maandag was er geen reden tot wisselen voor Santoni. De voetbalspreuk ‘never change a winning team’ was van toepassing toen het formulier met de basisopstelling werd uitgereikt in de kantine op Sportcomplex Zoudenbach. Niemand ontbrak in de selectie, ook Jari Schuurman was op tijd weer fit. De middenvelder verlengde deze week zijn contract, maar begon nog wel op de bank in Utrecht.

Drie doelpunten!

We waren nog maar net begonnen aan de wedstrijd en FC Dordrecht schoot uit de startblokken. Na vier minuten was het al gevaarlijk voor de goal van Gadellaa. Jacky Donkor was het eindstation van een gevaarlijke voorzet van Mannes, de bal ging maar net naast. Twee seconden later was het meteen raak. Toine van Huizen stond bij de eerste paal helemaal vrij om uit een corner zijn tweede doelpunt van het seizoen binnen te koppen. De keeper van Jong FC Utrecht ging gigantisch in de fout. In plaats van de bal te vangen was het alsof die een warme kroket in zijn handen had. De bal rolde daardoor in het goal: 0-1! Tien minuten later was het weer raak. Stijn Meijer kreeg de bal voor zijn voeten en kon recht op het doel aflopen. Onze spits kon voor de derde keer in drie wedstrijden scoren. 0-2! FC Dordrecht was de baas in Utrecht en twee doelpunten waren niet genoeg in de eerste helft. Een gevaarlijke bal van Pascu ging maar net voorlangs en een geweldige voorzet van Donkor kwam terecht bij Conteh. Die bal eindigde maar net naast. Het was wachten tot een derde doelpunt en die kwam er ook zeker. Uit een corner belandde de bal voor de voeten van onze nieuwe middenvelder. Zehir draaide en schoot met een fantastische bal raak in de kruising: 0-3!!

Cleansheet & Conteh

Met een dikke voorsprong genieten van het kopje thee in de rust. Uw verslaggevers moesten er even van bijkomen. Dat hebben we dit seizoen nog niet mee gemaakt. Het ijzersterke FC Dordrecht na de winterstop was net zo scherp als in de eerste twee wedstrijd van dit jaar. De lijn omhoog werd doorgezet. Echter moesten de mannen van Santoni ook even bijkomen in de tweede helft. Er was iets minder scherpte. Daardoor kreeg Jong FC Utrecht meer ruimte en kreeg het ook nog kansen. In de eerste helft was het beloftenteam nog gevaarlijk via El Azral. Die bal was uiteindelijk voor Bossin. Onze keeper zal lekker slapen na de cleansheet van afgelopen maandag. Hij was er op gebrand om vandaag ook zijn doel schoon te houden. Dat ging hem ook lukken. Jong FC Utrecht kreeg na een uur spelen twee grote kansen. Een kopbal van Akharas ging over en ook Rijks was gevaarlijk met het hoofd. Zijn bal ging ook over. In de 71ste minuut was de thuisploeg nog een keer dichtbij, maar Bossin had een goede redding in huis. Het was de grootste kans voor Jong FC Utrecht, maar trefzeker was het niet. Bij FC Dordrecht was het tijd voor een paar wissels in de tweede helft. Vermeulen, Schuurman en Miceli mochten minuten maken. Zij werden gewisseld voor Pascu, Donkor en Suray. De Schakekoppen loerden op een counter en Meijer kreeg nog een kleine kans om zijn tweede goal van de avond te maken. Na 80 minuten was zijn wedstrijd gespeeld. Agrafiotis mocht ook nog invallen. Onze aanvaller kreeg nog een kans op de vierde treffer, maar Gadellaa had een goede redding in huis. Even later was het alsnog raak. In de blessuretijd was er een vierde treffer. Conteh maakte zijn tweede doelpunt in het shirt van FC Dordrecht, dat was meteen ook het slotakkoord van de wedstrijd.

Een 0-4 overwinning tegen Jong FC Utrecht en de grootste zege van FC Dordrecht in zes jaar! De stijgende lijn wordt na de overwinning in Helmond en op Jong AZ doorgezet. Daardoor staat de rode lantaarn niet langer nog op de Krommedijk. De laatste plek geven we over aan Almere City, minimaal een week. We kunnen dit wedstrijdverslag nog afsluiten met een woord met de P en koorts, maar zoals onze trainer zei na afloop: wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Eerst genieten van weer een heerlijke overwinning!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.