Eerste bekerwedstrijd van het seizoen!

Op dinsdag 31 oktober begint het bekeravontuur voor de ploeg van Michele Santoni. Het eerste obstakel op weg naar ‘de dennenappel’ is FC Lisse. De ploeg uit de bollenstreek komt dit seizoen uit in de Tweede Divisie. Dinsdag om 20.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Ter Specke.

 

FC Lisse

FC Lisse is dit seizoen actief in de Tweede Divisie. De Zuid-Hollandse ploeg bevindt zich in een lastige positie, met slechts twee punten na tien wedstrijden. Gedurende deze tien wedstrijden in de Tweede Divisie wist FC Lisse slechts negen keer te scoren, terwijl ze dertig doelpunten tegen kregen.

De enige winstpartij van FC Lisse vond plaats in de KNVB Beker, in de tweede voorronde werd Blauw Geel ’38 met 1-0 verslagen. Hierdoor stroomde FC Lisse door in de beker en lootte FC Dordrecht. In de afgelopen vijf jaar slaagde de Zuid-Hollandse club er slechts één keer in om de voorrondes van de beker te overleven, toen strandde ze in de eerste ronde.

Er zijn twee spelers die de overstap maakte van FC Dordrecht naar FC Lisse of andersom. In 2009 maakte Brian Tevreden de overstap van FC Lisse naar FC Dordrecht. Voor de Dordtenaren speelde hij twee wedstrijden in de Jupiler League. In 2012 vertrok Renaldo Jongebloet van FC Dordrecht naar FC Lisse. Bij FC Dordrecht wist hij vijf doelpunten te maken in 21 wedstrijden, voordat hij twee seizoenen voor de ploeg uit de bollenstreek ging spelen.

Sjaak Polak is onlangs benoemd tot coach van FC Lisse, nadat Van Heulen werd ontslagen vanwege “een gebrek aan perspectief.” Polak heeft eerder gecoacht bij SJC Noordwijk en GDA. Als voetballer heeft hij gespeeld voor onder andere FC Twente, Sparta Rotterdam en Excelsior.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht is dit seizoen in een geweldige vorm, er werd maar één keer verloren. In de Keuken Kampioen Divisie is FC Dordrecht de meest scorende ploeg na twaalf wedstrijden. De prestaties in de KNVB Beker waren de afgelopen jaren echter minder overtuigend. In de afgelopen vijf edities van het bekertoernooi slaagde FC Dordrecht er slechts één keer in om verder te komen dan de eerste ronde.

Kriwak en Schuurman zijn in bloedvorm. De Oostenrijkse spits scoort er op los en staat inmiddels op vijf doelpunten in acht wedstrijden. Schuurman gaf zeven assists in tien wedstrijden, waarvan vijf in de laatste vier wedstrijden.

 

Scheidsrechter

De scheidsrechter voor deze wedstrijd is de heer Timmer, bijgestaan door Frijn, Been en de vierde official Bruijn. Timmer heeft eerder wedstrijden gefloten voor FC Dordrecht, waaronder de verliespartij tegen Jong Ajax in het begin van 2023. Van de vijf wedstrijden die Timmer leidde, eindigden er drie in een nederlaag, werd er één gelijkgespeeld en één gewonnen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.