Een Levend Canvas: FC Dordrecht’s Kunstzinnige Connectie met Albert Cuyp

In een gedurfde stap om verder te gaan dan het traditionele, heeft FC Dordrecht zich laten inspireren door de rijke kunstgeschiedenis van de stad. Met de visie Energiek Dordt maakt FC Dordrecht ook een verbinding tussen sport, kunst en cultuur. Met een artistieke benadering heeft de club een derde shirt gelanceerd dat een eerbetoon is aan de beroemde Dordtse meester, Albert Cuyp.

Albert Cuyp, ook wel bekend als “De meester van het gouden licht,” was niet alleen een schilder, tekenaar en prentmaker, maar ook een trotse Dordtenaar. Geboren in 1620 in een gezin dat predikers en kunstenaars voortbracht, erfde Cuyp zijn passie voor schilderen van zijn vader, Jacob Cuyp. Zijn vroege schilderlessen legden de basis voor een uitzonderlijk talent dat pas postuum, vijftig jaar na zijn dood, wereldwijd werd erkend.

Het derde shirt van FC Dordrecht, doordrenkt met de artistieke erfenis van Cuyp, onthult trots zijn meest iconische werk, ‘Gezicht op Dordrecht’. Dit schilderij, dat het schilderachtige uitzicht toont vanaf een boot op de Oude Maas richting Dordrecht rond 1647, vangt het kenmerkende “golden hour” in Cuyp’s stijl, een gloedvol avondlicht dat de stad in een warme gloed hult. Hetzelfde magische moment dat tegenwoordig door jongeren wordt gekoesterd als het “golden hour” voor het maken van de perfecte selfie.

Het derde shirt is niet alleen een eerbetoon aan de kunstenaar en zijn geboorteplaats, maar ook een kunstwerk op zich. Met dit unieke ontwerp brengt FC Dordrecht kunst en sport op een vernieuwende manier samen, waardoor supporters de kans krijgen om niet alleen de clubkleuren te dragen, maar ook een stukje lokale geschiedenis en culturele trots.


Voor degenen die geïntrigeerd zijn door deze fusie van sport en kunst, is het derde shirt gemakkelijk verkrijgbaar via https://mysteryvoetbalbox.nl/product/fc-dordrecht-3e-tenue-2023-24/. Bovendien is er een beperkte oplage beschikbaar in de fanshop op het Achterom in Dordrecht, waardoor supporters de mogelijkheid krijgen om een tastbaar stukje Dordtse kunst in handen te krijgen. FC Dordrecht heeft hiermee niet alleen een kledingstuk gecreëerd, maar een levend canvas waarop de rijke geschiedenis van de stad en het talent van Albert Cuyp samenkomen in harmonie.

Dinsdag 19 december zal FC Dordrecht gaan aantreden in dit shirt voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker tegen SC Cambuur!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.