De laatste uitwedstrijd van het seizoen

 

Morgen speelt FC Dordrecht haar laatste uitwedstrijd van het seizoen 2022/2023. ADO Den Haag is vrijdag de tegenstander. Het wordt een wedstrijd tussen de nummer 12 en nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie. Beide ploegen spelen in de laatste fase van de competitie helaas nergens meer voor.

ADO Den Haag

Na twee nederlagen op een rij tegen de PEC Zwolle en Heracles Almelo treffen de Schapekoppen nu ADO Den Haag. De Hagenezen, onder leiding van Dick Advocaat, verkeren niet in absolute topvorm. Van de laatste vijf wedstrijden wist ADO Den Haag er maar één te winnen. FC Dordrecht heeft in deze zelfde periode tweemaal gewonnen.

Onderling

De wedstrijd eerder dit seizoen in het Matchoholic Stadion was een prooi voor ADO Den Haag. Na 21 minuten mocht Jari Schuurman gaan douchen. Hij kreeg een directe rode kaart van scheidsrechter Gansner. Vlak voor rust scoorde Mario Bilate de enige treffer van de wedstrijd vanaf de strafschopstip. Deze goal was genoeg voor de Hagenezen om de drie punten mee te nemen naar Den Haag.

De laatste overwinning van FC Dordrecht tegen ADO Den Haag was vorig seizoen in eigen huis. Bij rust stond het nog gelijk na een goal en een eigen goal van Dhoraso Moreo Klas. Na rust beslisten de Schapekoppen de wedstrijd met doelpunten van Christian Conteh en Jacky Donkor.

Schorsing

FC Dordrecht mist in Den Haag middenvelder Jari Schuurman. Hij werd afgelopen vrijdag met twee gele kaarten het veld afgestuurd en zal de wedstrijd tegen ADO Den Haag moeten missen.

Arbiters

De wedstrijd tegen ADO Den Haag zal onder leiding staan van scheidsrechter Richard Martens. De assistenten zijn Maarten Ketting en Michael Osseweijer. De vierde official is Jac van Dongen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.