FC DORDRECHT EN ALBERT SCHWEITZER ZIEKENHUIS GAAN SAMENWERKEN

Energiek Dordt
Met Energiek Dordt bouwt FC Dordrecht met de verbindende kracht van een volkssport, samen met partners aan een waardevolle community. Een samenwerking tussen het betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, overheid, maatschappelijke- en culturele organisaties. Met een gezamenlijke ambitie om samen nieuwe energie te creëren in Dordrecht en Smart Delta Drechtsteden. www.energiekdordt.nl

Het Albert Schweitzer ziekenhuis, een nieuwe en sterke medespeler binnen Energiek Dordt.
Met vier locaties, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk en met 250 medisch specialisten en 3500 zorgmedewerkers is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner van inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid. Het partnership is weer een nieuwe grote stap om door samenwerking nieuwe energie te creëren en bij te dragen aan gezamenlijke opgaven in de stad en de regio. Specifiek gericht op energieke, vitale mensen in Smart Delta Drechtsteden.

Collectieve vitaliteitschallenge.
De ervaren gezondheid in de regio Smart Delta Drechtsteden ligt nog steeds onder het landelijk gemiddelde. Zo neemt o.a. het percentage inwoners met overgewicht in onze regio Smart Delta Drechtsteden sneller toe dan het landelijk gemiddelde, bewegen inwoners nog onvoldoende en maken zij meer gebruik van huisartsenzorg. De vraag naar zorg stijgt en ook het aantal personen met een of meer langdurige ziekten of aandoeningen stijgt in de regio Drechtsteden-Gorinchem. Een van de antwoorden hierop is preventie; door het stimuleren van vitaliteit kunnen we de regio gezonder maken. Denk aan meer sporten en bewegen, mentale fitheid, gezond eten en drinken, minder overmatig alcoholverbruik, minder mensen met overgewicht, een rookvrije generatie en aandacht voor dementie. Dit vraagt om samenwerking met verschillende sectoren en mét de samenleving.

Het verenigen van energie, kennis en expertise op vitaliteit van Energiek Dordt partners.
FC Dordrecht is verheugd dat het Albert Schweitzer ziekenhuis zich aansluit bij Energiek Dordt. Samen met de overige Energiek Dordt partners kan nu nog beter gewerkt worden aan stimulerende initiatieven voor de verbetering van de vitaliteit in de regio. Met Energiek Dordt is een waardevolle community gecreëerd waarin veel partners met impact uit de regio hun krachten bundelen om acties te nemen die bijdragen aan de noodzakelijke veranderingen op het gebied van energie en nu ook vitaliteit. Concrete stappen op het gebied van vitaliteit zullen dan ook snel volgen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.