Feiten en cijfers

Het Matchoholic stadion is de thuisbasis FC Dordrecht. Het is formeel gelegen aan de Krommedijk 210 in Dordrecht maar voor het aanrijden naar de wedstrijd of een andere evenement in het stadion adviseren wij als navigeeradres Reeweg-Oost 206. Daarmee komt u tot aan de ingang van onze grote, gratis toegankelijke parkeerterrein direct naast stadion.

Op 25 september 1998 werd, na drie jaar plannen, tekenen en verbouwen, het huidige Matchoholic stadion in gebruik genomen. Het stadion heeft tegenwoordig een capaciteit van bijna 4.100 overdekte zitplaatsen, daarnaast zijn er op de Noordtribune nog onoverdekte staanplaatsen.

Vroeger konden er ruim 9.000 toeschouwers plaats nemen, maar daarvan moesten er meer dan helft van staan. Het stadion heette toen ‘Stadion Krommedijk’, zoals het stadion door velen nog steeds genoemd wordt. Die naam is echter gewijzigd bij de heropening in 1998 en vernoemd naar de bouwer.

Plattegrond stadion

Het stadion bestaat uit vier los van elkaar staande tribunes:
1. Oost-tribune (Businessclub centraal en aan weerszijden publieke tribunes)
2. Zuid-tribune (familietribune en uitvak)
3. West-tribune (lange zijde waarop in één hoek de supporterskern zit)
4. Noord-tribune (ook genoemd “Dike Side”, geuzennaam van de supporters)

Naam

Matchoholic stadion. Sinds 2022 (daarvoor heette het Riwal Hoogwerkers Stadion en daarvoor heette het Dordtse onderkomen het GN Bouw Stadion).

Bijnaam

De Krommedijk. Zo werd en wordt het stadion ook genoemd, vernoemd naar de straat waar het aan gelegen is.

Bouwjaar

Het oorspronkelijke clubhuis, de huidige Businessclub, werd al in 1948 gebouwd. Sinds die tijd speelde het toenmalige DFC op het complex. De rest van het stadion is in de jaren daarna gevolgd. In 1983 werd de staantribune uitgebreid voor de promotie naar de eredivisie en in 1986 vond een grote renovatie plaats. Er verscheen o.a. een grote nieuwe tribune aan de lange zijde (de West-tribune) en de zittribune achter het doel (de Zuid-tribune) werd overkapt. Op dat moment werd het stadion ook eigendom van DS’79 (zoals de club destijds heette) en vertrok DFC, met wie de accommodatie al die jaren gedeeld was, naar een eigen complex naast het stadion. In 1998 werd het stadion nogmaals grondig gerenoveerd, verbouwd en uitgebreid.

Bekijk hier het stadion regelement.