Algemeen Directeur Hans de Zeeuw aan het woord

Energie zorgt ervoor dat de bal gaat rollen. Maar zonder nieuwe energie komt de bal tot stilstand. Wij zijn samen met partners nieuwe energie aan het creëren om gezond en waardevoller te worden voor de stad en de regio en daardoor de sportieve prestaties structureel te verbeteren. Een traject van vijf jaar om in 2025-2026 in de top 6 van de Keuken Kampioen Divisie te eindigen.

Daarvoor bouwen we met de verbindende kracht van het voetbal als volkssport van 8,2 miljoen liefhebbers samen met partners aan een platform, Energiek Dordt. Een samenwerking tussen het betaald voetbal, bedrijven, overheid, onderwijs, zorg en maatschappelijke organisaties met een gezamenlijke ambitie: Samen nieuwe energie creëren! Hierdoor ontstaan er allerlei nieuwe relaties, ideeën, initiatieven en verdienmodellen rondom gezamenlijke opgaven in de stad en de regio. Dat is het afgelopen jaar heel duidelijk zichtbaar geworden. Het is een manier die de essentie raakt waarom een voetbalclub is ontstaan: Verenigen. De eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal is natuurlijk een mooi voorbeeld die daardoor ook is ontstaan en gerealiseerd. Het was hartverwarmend om te zien hoe we dat samen met heel veel mensen, medewerkers, spelers, de supportersvereniging, bedrijven, organisaties, de gemeente Dordrecht en regio Smart Delta Drechtsteden voor elkaar hebben gekregen en wat het allemaal heeft opgeleverd!

Ook op sportief vlak gaan we samenwerken. De resultaten op het veld zijn niet in lijn met de ontwikkelingen buiten het veld. Om ook hier een versnelling te realiseren en verbeterslagen te maken zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met Feyenoord. Ieders vanuit eigen identiteit en belangen. Zo krijgen wij de beschikking over spelers die normaal voor ons niet haalbaar zijn en krijgt Feyenoord voor hun talenten een goed sportief platform. Daarnaast krijgen wij door de samenwerking ondersteuning op het gebied van scouting, training, coaching en performance. In de vorm van kennis, netwerk en mankracht. Daardoor kunnen wij een grote verbeterslag maken in de organisatie dat moet leiden naar prestatieverbetering van het elftal en ontwikkeling van onze spelers en Feyenoord.

Onze jeugdopleiding, de Riwal Football Academie heeft een goed jaar achter de rug. Daar worden echt mooie stappen gemaakt. Jeugdspelers ontwikkelen zich goed en de teamprestaties worden zichtbaar. Zo is FC Dordrecht O.21 kampioen geworden en ook de O.15. We verbeteren de jeugdopleiding stap voor stap met als doel dat in 2026 1/3 van de selectie zal bestaan van spelers uit onze stad en regio.

De samenwerking en communicatie met het nieuwe bestuur van de supportersvereniging verloopt erg prettig. Vijf mannen werken aan een waardevolle supportersvereniging. Nieuwe initiatieven worden gecreëerd en uitgevoerd. Ik wens hen veel succes en kijk ernaar uit om samen met hen het nieuwe seizoen in te gaan.

We gaan nu het derde jaar in van ons meerjarenplan. Er is veel ingang gezet en gerealiseerd maar er moet ook nog veel gebeuren willen we onze ambities realiseren. Dat geldt ook voor onze stad en de regio Smart Delta Drechtsteden waar we inmiddels een gewaardeerd medespeler zijn met Energiek Dordt. Met de verbindende kracht van een volkssport leveren wij een bijdrage aan de gezamenlijke maatschappelijke en economische opgaven in de stad en de regio. Die kunnen namelijk alleen door samenwerking worden gerealiseerd en met voetbal kunnen we iedereen in de samenleving bereiken, mensen betrekken en verenigen.

Ik wil iedereen bedanken die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van onze club en we kijken met nieuwe energie en vertrouwen uit naar weer een nieuw seizoen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.