Zwolle neemt ruimschoots revanche op Dordrecht

Nieuws is nieuws en dus ontsierde een achtjarig supportertje van PEC de krantenkoppen over een wedstrijd die uiteindelijk met een eenvoudige 4-0 de boeken in zou gaan. Het elan waarmee de aanstaande kampioen korte metten had gemaakt van de Dordtse aspiraties werd daarmee volledig overschaduwd.

Aan de volle Ceintuurbaan etaleerde Zwolle waarom het al het hele seizoen op de eerste plaats staat. Al na zes minuten werd de ban gebroken toen topscorer Lennard Thy vanaf elf meter de 1-0 op het bord mocht schuiven. Het sierde FC Dordrecht dat het zich ook durfde te laten zien want zowel Longo als Noc verschenen kansrijk voor het doel van PEC.

Zonder de geschorste Toure en geblesseerde Çetin en Schippers had Michele Santoni zijn opstelling andermaal noodgedwongen aan moeten passen. Met Benjamin Reemst op de linkerflank, Tim Receveur als tweede controleur en Abdallah Aberkane als rechtsback bleef het collectief in stand, maar was het toch niet opgewassen tegen het tikkie-takkie waarmee PEC een aantal malen als een warm mes door de boter de Dordtse defensie open sneed. Tot drie maal toe was Younes Taha als eindstation daarbij de gevierde man.

De verplichte (maar terechte) onderbreking door het bekertje dat de hoekschop van Jari Schuurman belemmerde kreeg een onhandig karakter toen het dadertje bekend werd. Maar leeftijd maakt een actie niet onschuldig en dus diende er conform de richtlijnen gehandeld te worden.

Na terugkeer op het veld ging Zwolle vrolijk door waar het mee begonnen was. Even kreeg het er de schijn van dat PEC met Taha aan de trekker Dordrecht als kanonnenvoer wilde gebruiken, maar de Schapekoppen gaven zich niet zomaar gewonnen.

Zeker na rust, toen PEC de munitie niet meer op scherp kreeg, liet Dordt bij vlagen zeker nog aardig voetbal zien. Het was jammer dat de rebound van Mathis Suray in de ogen van de arbitrage geen genade vond want een eretreffer had het toch wel verdiend.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane, Smolarczyk, El Azzouzi, Van der Avert; Schuurman, Suray, Receveur (63. Miceli); Noc (63. Pinas), Longo (73. De Bie), Reemst.

Foto: Proshots

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.