Zon schijnt over Krommedijk

Op slag lijkt de winter uit het land verdwenen en het voorjaar ingetreden, ogenschijnlijk een fantastische dag voor een heerlijke voetbalwedstrijd. Vanavond aan de Krommedijk de traditionele ‘clash’ tegen Go Ahead Eagles.

FC Dordrecht tegen de Eagles is van oudsher een opzichzelfstaande topper en goed voor vele boeiende momenten. In de laatste 14 jaar heeft de thuisclub met 9 overwinningen en 2 gelijke spelen ook een illustratieve balans opgebouwd. De afgetekende doelcijfers met 42 tegen 14 spreken ook boekdelen.

Maar ook hier geldt dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst geven.

Eagles en Dordt staan dicht bij elkaar op de ranglijst (plaats 7 en 8) met de subtop binnen handbereik. De belangen vanaf 20:00 uur zijn derhalve duidelijk.

Gert Kruys kan in zijn selectie weer volledig beschikken over Wilmer Kousemaker. De aanvoerder bewees in de voorbije weken met sterke invalbeurten en een hele wedstrijd met de beloften weer helemaal fit te zijn. Daarentegen kampt Rogier Molhoek met een enkelblessure, de andere aanvoerder zal zodoende niet inzetbaar zijn.

De nieuwkomers Andreas Luckermans en Fouad Idabdelhay hebben elkaar in de afgelopen twee weken opgevolgd met de griep. Luckermans heeft deze week weer getraind en is bij de wedstrijdselectie ingedeeld, Idabdelhay is nog een vraagteken. Roderick Gielisse is na zijn schorsing weer speelgerechtigd.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.