Zijn laatste wedstrijd

De verbijstering in de afgelopen dagen was groot. Nog altijd heerst het ongeloof over het plotseling overlijden van Jaap van der Wiel afgelopen vrijdag.

Jaap was een voetbaldier en deed niets liever dan ‘een balletje trappen’. In de begindagen van zijn carri├¿re bij DS’79 combineerde hij het profvoetbal met zijn dagelijkse baan als stratenmaker, Toch stond hij na afloop van een competitiewedstrijd als eerste vooraan om zich vrijwillig aan te melden om de volgende dag met het tweede mee te doen als daar dreigde spelers te kort te komen. “Kom op joh”, zei hij dan tegen een paar ploeggenoten. “Dan gaan we toch gewoon een lekker partijtje ballen”. Zo ging dat in die tijd nog, maar het gaf wel aan hoe graag hij voetbalde.

Net zo graag als hij vrijdag weer wilde. “Ik heb er zin in”, had hij iedereen verteld. Jaap was dus ook als eerste aanwezig, ver voor het afsproken tijdstip. Want zo was hij, je kon altijd op hem rekenen.

Zijn laatste wedstrijd, maar voor altijd in onze herinnering.

Rust zacht Jaap

Het kampioenselftal uit 1987
1986-1987_DS_79_JW
Achter: Aarnouts, Kulsdom, Den Bakker, De Goede, Stout, Michielse. Midden: Kwast, Melis, De Haan, Van Bergen, Boogers, Koudstaal, Matena, Kistemaker. Voor: Van der Weel, Pruymboom, Jaap van der Wiel, Van der Net, Bert Bartelings, Hoogendoorn.

Zijn laatste elftal in 2012
20120511_Eltalfoto_JW
Achter: Dick Wouters, Kees Koudstaal, Jaap van der Wiel, Duco Bolte, Gerrie Slagboom, Michel Langerak, Johan Versluis, Dick Hoogmoed, Jan Broere. Voor: Marco Bleij, Romeo Wouden, Jazz Wouden, Rick Hoogendorp, Hans Stout.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.