Zevende gelijkspel van het seizoen!

Na een lange reis werd er in het noorden een belangrijke wedstrijd afgewerkt tegen FC Groningen. Beide teams wisten één keer de leiding te nemen, maar gaven die voorsprong al snel weer uit handen. Door goals van Schuurman en Kriwak eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Gezien de wedstrijd kunnen de Schapekoppen hier tevreden mee zijn. De ongeslagen reeks is voortgezet naar twaalf wedstrijden.

 

In de basisopstelling zijn wederom weinig veranderingen te bekennen. Tsoungui keert terug in de basisopstelling waardoor Smolarczyk weer plaatsneemt op de bank.

In de openingsfase van de wedstrijd liet FC Dordrecht zich wat dreigender zien dan de Groningers. Na wat kleine kansen voor beide ploegen lost Sebaoui een schot. Zijn schot wordt niet goed verwerkt door Hidde Jurjus waardoor Rene Kriwak eenvoudig zijn negende doelpunt van het seizoen (zesde in de KKD). Helaas weet FC Groningen een minuut later de gelijkmaker te scoren, deze komt op naam van Romano Postema.

Bij FC Groningen heerst enige onrust, ditmaal in het gebied van doelman Jurjus. De doelman wordt herhaaldelijk in de problemen gebracht door terugspeelballen en schiet uiteindelijk de bal tegen Kriwak aan. De bal stuitert via de Oostenrijkse speler naast het doel. Beide ploegen dreigen maar de grootste kans is voor FC Groningen dat in de 28e minuut een vrije trap krijgt van scheidsrechter Bos. Johan Hove probeert het (onverwachts) direct, maar Plogmann is alert en weet de redding te maken. Ongeveer tien minuten later slaagt Valente erin om de bal in het strafschopgebied te controleren en een schot te lossen, maar Tsoungui heeft dit op tijd in de gaten en blokkeert het schot. Aan de andere kant zorgt Sebaoui direct voor gevaar met een schot die in de zijkant van het net belandt.

 

Na de rust is het FC Groningen met de eerste kans, Valente schiet de bal van de rand van het strafschopgebied maar Plogmann weet te redden. Aan de andere kant is er voor FC Dordrecht meteen de kans om de voorsprong te pakken. Het schot van Adrian Segecic wordt aangeraakt en belandt op de paal, waarna de rebound een uitgelezen kans biedt voor Kriwak, maar Jurjus weet deze kans te keren. Het eerste kwartier na rust is in het voordeel van de Groningers. Met diverse kansen dringen zij aan op een voorsprong. In de 59e minuut vuurt Johan Hove een schot af op het Dordtse doel, hierbij trapt hij ook nog een teamgenoot onderuit, de bal belandt op de lat.

In de 63e minuut besluit Michele Santoni in te grijpen, Malhory Noc wordt in het veld gebracht ter vervanging van Adrian Segecic. In de 69e minuut slaagt FC Groningen erin de leiding te nemen na een hoekschop, waarbij Marvin Peersman (voormalig FC Dordrecht-speler) de bal van dichtbij weet binnen te tikken. Direct na dit doelpunt worden Brito en Aberkane ingebracht voor Hilton en Bronkhorst.

In de 77e minuut is het Schuurman die goed doorzet en druk geeft op de verdedigers uit het Noorden. Hij glipt voorbij zijn tegenstander en schiet de bal knap achter doelman Jurjus, zo staat het opeens 2-2. De laatste wissel voor FC Dordrecht is Tim Receveur die Rocco Shein vervangt.

Het laatste kwartier van de wedstrijd wordt vooral gekenmerkt door gele kaarten. Bij de Schapekoppen krijgen Schuurman, Aberkane en Kriwak een gele kaart. De Groningers die een gele kaart ontvangen zijn Rente en Van Veen.

De supporters die de verre reis hebben afgelegd verdienen extra respect! Tot vrijdag in het Matchoholic Stadion!

 

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst (71. Abdallah Aberkane), Jop van der Avert, Antef Tsoungui, John Hilton (71. Elso Brito); Jari Schuurman, Rocco Shein (82. Tim Receveur), Mathis Suray; Adrian Segecic (63. Malhory Noc), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.