Youri Loen gedijt bij FC Dordt na stroeve start

Aanvankelijk leek hem als huurling bij FC Dordrecht hetzelfde lot beschoren als bij zijn eigen club NEC. Maar middenvelder Youri Loen heeft na een stroeve start aan de Krommedijk de smaak te pakken, met zijn eerste treffer in Dordtse dienst tegen Jong Twente als bewijs. De Nijmegenaar praat over de mogelijke titel, zijn toekomst en de gemiste bekerfinale van NEC.

Hoopvol stapte Youri Loen (23) in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft bij FC Dordrecht binnen. Hij voelde zich overbodig bij ‘zijn’ NEC, waar hij nadat hij uit de basis was verdwenen op het tweede plan was beland. ,,Ik was aanvoerder bij Jong NEC, scoorde ook regelmatig maar hoe goed ik ook presteerde, een kans om terug te keren kreeg ik niet en daar was ik best teleurgesteld over,” doet Loen het relaas van zijn eerste deel van het seizoen in Nijmegen.

Speeltijd genereren, weer aan voetballen toekomen in een andere omgeving en competitie was het hoofddoel van Loen, die een snelle entree in het Dordtse basisteam maakte maar met dezelfde snelheid weer van het toneel verdween. ,,Ik belandde op de bank en heb daar eigenlijk nooit een goede verklaring voor gehad. Maar de afgelopen wedstrijden heeft de trainer voor mij gekozen. Het is lekker om weer belangrijk te zijn. FC Dordrecht is het beste alternatief gebleken.”

Loen gedijt in zijn rol op ‘tien’, als diepste middenvelder. ,,Ik moet veel vuile meters maken en ook zorgen voor diepgang. De samenwerking met Funso (Ojo, red.) en Wilmer (Kousemaker, red.) verloopt goed. En uiteraard was ik blij met mijn treffer voorbije vrijdag tegen Jong FC Twente. Het werd tijd dat ik ook eens een doelpuntje meepikte.”

Van de degradatiesores in Nijmegen naar de kampioensaspiraties in Dordrecht, het is een omschakeling die Youri Loen bepaald niet tegengevallen is tot op heden. ,,Het is veel gemoedelijker in Dordrecht, dat bevalt me prima. Maar in de spelersgroep is het geloof en het vertrouwen groot geworden dat we de titel kunnen halen. Dit is echt een geweldige kans om een succes met een relatief kleine club als FC Dordrecht te halen,” stelt Loen, die een aflopend contract bij NEC heeft. ,,Er is wel een optie voor nog een extra seizoen, maar ik ben afhankelijk wat directeur technische zaken Edo Ophof beslist. Het zou zomaar kunnen dat voor 1 april een formele ontslagbrief op de mat valt.”

Ondanks die onzekere situatie klopt het hart van Loen nog steeds voor de Nijmegen Eendracht Combinatie, die op een haar na de bekerfinale miste. ,,Ik heb gekeken als fan naar het bekerduel tussen PEC en NEC. ,,En ik baalde het meest voor keeper Dennis Gentenaar, dat uitgerekend hem zo’n fout moest overkomen. Voor NEC was dit een geweldige kans om historie te schrijven.”

Met FC Dordrecht wil Youri Loen die gelegenheid wel met beide handen aangrijpen. Maar daarbij is de focus op het eerstvolgende duel het belangrijkst. ,,Eerst Helmond Sport maar eens goed doorkomen. Maar ik ben ervan overtuigd als wij ons niveau kunnen halen, dat ook deze wedstrijd gewonnen moet kunnen worden.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.