Gezond Eten voor Riwal Football Academy

Wat kun je het beste voor en na de wedstrijd eten? Wat heeft je lichaam nodig om te presteren? Wat eet je om goed te herstellen van een training of wedstrijd? Waarom is hydratatie en variatie zo belangrijk?

Op dinsdag 11 oktober werd de eerste Workshop Gezond Eten gegeven voor jeugdspelers op de Riwal Football Academy. Deze opleiding voor de toekomst wil regionaal talent helpen hun sportieve dromen na te streven, hen leren keuzes te maken en samen te werken. Ook besteden we aandacht aan een eerlijke en duurzame wereld en leren we hen om gezond te eten, leven en koken.

De Workshop Gezond Eten is ontwikkeld door Ajey Raghosing, inspanningsfysioloog van FC Dordrecht en Mara Lam, student Voeding en Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Mara gaf de jeugdspelers inzichten voor praktische vragen en kennis over de werking van eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. De jeugdspelers worden gedurende de opleiding begeleid om gezond te eten, leven en koken. Ook voor ouders die vragen hebben over welke voeding belangrijk is voor sportende kinderen verzorgen we een kookworkshop.

Riwal Football Academy, De opleiding voor de toekomst
FC Dordrecht wil een waardevolle jeugdopleiding creëren door samenwerking tussen betaald voetbal, onderwijs, overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en door een betekenisvol programma aan te bieden. Voor de voetballer en medewerker van de toekomst in Dordrecht en Drechtsteden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.