Wegens succes breidt FC Dordrecht uit

Omdat de projecten afgelopen seizoen perfect aansloten bij de wensen en behoeften van de Dordtse jongeren heeft FC Dordrecht besloten om zowel de FC Dordrecht Streetleague als Scoren voor Gezondheid uit te breiden.

Dit seizoen kunnen ook de 10-12 jarigen deelnemen aan de FC Dordrecht Streetleague en nemen maar liefst 3 scholen deel aan Scoren voor Gezondheid.

FC Dordrecht Streetleague

De FC Dordrecht Street League is een unieke straatvoetbalcompetitie waarin teams uit verschillende wijken uit Dordrecht het tegen elkaar opnemen. Bij de Street League draait het niet alleen om prestaties op het veld, maar wordt fairplay en het leveren van een positieve bijdrage in jouw wijk ook beoordeeld. De teams bestaan uit minimaal 5 en maximaal 8 jongeren van 10 t/m 12 jaar of 13 t/m 16 jaar, onder leiding van een 16+ trainer/coach.

De Aftrap
De aftrap van de FC Dordrecht Street League vindt plaats op zondag 5 oktober ’14 op het Cruyff court Wielwijk om 10.00 uur voor 10 t/m 12 jaar en om 12.00 uur van 13 t/m 16 jaar. De finale wordt gespeeld op 5 mei ’15 op de parkeerplaats van het FC Dordrecht stadion. In de tussenliggende periode worden 12 speelrondes op zondag tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 12.00 en 14.00 uur georganiseerd op de playgrounds in de wijken.

– Cruyff Court Wielwijk
– Cruyff Court stadspolders
– Andere locaties in overleg met Street League leiding

Ieder team geeft zijn eigen wijk van te voren aan bij de Street League leiding.
De FC Dordrecht Street League vindt dat Fairplay net zo belangrijk is als het winnen van een wedstrijd, daarom wordt sportiviteit en respect gelijk beloond. Ook het leveren van een buurtbijdrage levert punten op. Wat doe jij terug voor jouw wijk?
Het best voetballende team is dus niet per definitie de winnaar van de FC Dordrecht StreetLeague 2014/15. De Street League is meer dan voetbal alleen!

Drie pijlers

Voetbalcompetitie

De FC Dordrecht Street League draait uiteraard om voetballen. Winst levert 3 punten op, gelijkspelen 1 punt en verlies 0 punten. Maar ook het trainen en het spelen van oefenwedstrijden kunnen punten opleveren.

Fairplay

Een belangrijk onderdeel van de FC Dordrecht Street League is Fairplay. Binnen Fairplay kunnen punten gescoord worden op:

– Sportief gedrag tijdens de wedstrijd en daarbuiten
– Omgang met medespelers, begeleiding, tegenstander en scheidsrechters
– Omgang met materialen, kleding etc.

Als richtlijn voor Fairplay op de playgrounds gebruiken we de 14 regels van Johan Cruyff.

Buurtbijdrage

De FC Dordrecht Street League draait niet alleen om het presteren op het voetbalveld. Het leveren van een bijdrage om de leefbaarheid in de eigen wijk te vergroten levert de teams punten op. Deze punten tellen mee voor de totaalscore.

De teams mogen zelf een bijdrage indienen. Er kan ook gebruik worden gemaakt van bijdragen die vooraf zijn bepaald door de organisatie. De bijdrage moet altijd worden aangevraagd.

Elk team is verplicht minimaal twee buurtbijdrages te doen. Dit kan variëren van het schoonmaken van een speeltuin of voetbalveld, tot het samen boodschappen doen met mensen uit het bejaardentehuis. Uiteraard zijn teams vrij om eigen bijdrages aan te dragen.

Scoren voor gezondheid

Scoren voor Gezondheid is een programma wat zich richt op gezond eten en bewegen om de gezondheid te verbeteren. Gezond eten en bewegen is immers van belang bij het voorkomen van overgewicht bij kinderen. Binnen dit project worden voetballers van FC Dordrecht ingezet als rolmodellen binnen dit project.

Het programma past in het Doe ff Gezond programma wat de gemeente Dordrecht samen met de GGD ZHZ uitvoert. Deze twee partijen zijn belangrijke partners en zien Scoren voor Gezondheid als een waardevolle aanvulling op de al bestaande programma’s. In de ongeveer 20 weken durende projectperiode van Scoren voor Gezondheid vinden diverse activiteiten plaats om de kinderen uit groep 6,7 en 8 tot een gezonde leefstijl te motiveren.

Ambassadeurs

Tijdens dit schooljaar zullen de Don Bosco school, de John F. Kennedyschool aan de Bosstraat en de Oranje Nassauschool meedoen aan Scoren voor Gezondheid. De scholen krijgen allemaal een eigen ambassadeur gekoppeld aan de groepen 6,7 en 8.
De ambassadeurs zijn kersvers Oranje Onder 20 international Everon Pisas, William Troost-Ekong en aanvalsleider Rick ten Voorde.

Fittesten

Afgelopen week hebben in Dordrecht West de jaarlijkse fittesten plaatsgevonden voor Doe FF Gezond scholen, hier hebben de John F. Kennedyschool en de Don Bosco school aan deelgenomen, de Oranje Nassauschool zal op een ander moment getest worden. Deze fittest is het eerste moment binnen Scoren voor Gezondheid.

Contract

Tijdens de startclinic in het Riwal Hoogwerkers stadion zullen alle deelnemende kinderen een Gezond leven contract tekenen waarin ze aan hun ambassadeur beloven gezonder te eten en meer te bewegen. Voorafgaand aan de clinic krijgen de kinderen een rondleiding langs alle mooie plekken in en rondom het stadion. De kinderen krijgen hier een beeld van wat de topsporters bij FC Dordrecht allemaal meemaken in het eredivisievoetbal.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.