VVV doemt op als obstakel

FC Dordt besluit regulier seizoen met brilstand

Met een uitermate gezapige vertoning tegen collega-nacompetitiedeelnemer Sparta  (0-0) nam FC Dordrecht afscheid van de reguliere competitie. De runner-up mag zich in eerste instantie gaan opmaken voor twee confrontaties op 8 en 11 mei met nummer vijf VVV-Venlo, waarbij het eerste duel op Limburgse bodem gestalte krijgt.

VVV, dat afsloot met een 4-0 triomf op het uitgetelde FC Volendam, was in de reguliere competitie tweemaal de onderliggende partij in de onderlinge confrontaties (5-0 aan de Krommedijk en 0-2 in De Koel). Dat moest houvast bieden in de aanloop naar de beslissende fase van het seizoen na het missen van het kampioenschap. Dat bood het duel met Sparta, tot gisteren de slechtst presterende ploeg in Europa in het kalenderjaar 2014, totaal niet.  Harry van den Ham had niet alleen drie bouwstenen uit zijn achterhoede (Jeffry Fortes, Ilias Haddad en Marvin Peersman) rust gegeven, maar had ook op andere plekken in zijn elftal andere keuzes gemaakt. Routinier Adnan Alisic en  Erixon Danso, die door het stof was gegaan nadat hij in een interview had geroepen dat hij klaar was bij  FC Dordrecht, verschenen weer eens aan de aftrap.

Heel blijven was het devies, maar dat ging niet op voor de in het centrum geposteerde Javier Vet die een lelijke tik op de enkel kreeg en halverwege de eerste helft het veld al moest verlaten. William Troost-Ekong stapte in als sterke vervanger in een krachtmeting die geen enkel moment kon boeien. FC Dordrecht rook voor de pauze tweemaal aan de openingstreffer door Giovanni Korte en Troost-Ekong, die beiden Khalid Sinouh op hun weg vonden.

Sparta, dat maandag al de nacompetitie opent tegen FC Eindhoven, liet FC Dordrecht het spel maken en daar wist de thuisploeg nauwelijks raad mee. Het tempo lag veel te laag, aan de zijkanten was nauwelijks stootkracht. Het gemis van Fortes en Peersman, niet alleen vaste maar ook constante waarden, werd gevoeld. De 0-0 uitkomst, die nog op de tocht kwam te staan na een droomkans voor Spartaan Donovan Deekman die in kansrijke positie erin slaagde de bal naast te frommelen, was dan ook een terechte. De schier bloedeloze brilstand paste niet in het plaatje van (het gros van) de voorgaande 37 wedstrijden waarin FC Dordrecht het publiek vermaakte met spectaculaire duels, veel treffers en een verrassend sterk seizoen dat lange tijd op een prachtige climax leek uit te draaien. Het missen van de titel leek verteerd, de vraag is echter in hoeverre het niveau in de richting van VVV en dan twee mogelijke climaxwedstrijden tegen een eredivisieploeg (of Sparta of FC Eindhoven) kan worden opgekrikt na anderhalve week rust.

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Van Deelen, Vet (21. Troost-Ekong), Wormgoor, Gosens; Steenvoorden, Ojo, Alisic (62, Loen); Korte, Gladon, Danso (68. Meulens).
Opstelling Sparta: Sinouh; Nys, Ramsteijn (73. Breedijk), Breuer, Misidjan; Van Hout (78. De Nooijer), Nieuwendaal, Dogan, Bessa (55. Bilate); Boukhari, Deekman.
Bijzonderheden: Arbiter Martin van den Kerkhof gaf geel aan Spartaan Kaj Ramsteijn

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto’s:  Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.