Vrij weekend voor FC Dordt na afgelasting

De afgelasting van het uitduel bij SC Cambuur, dat voor vanavond vastgesteld stond, levert spelers en technische staf van FC Dordrecht een vrij weekend op. ,,We hadden vooraf al bepaald dat we pas maandag weer de training zouden hervatten,” geeft trainer Virgil Breetveld aan.

Gistermiddag om 16.00 uur werd geconcludeerd dat het veld in Leeuwarden onbespeelbaar was. ,,Op voorhand hadden wij graag naar Friesland willen afreizen,” geeft Breetveld aan. ,,Cambuur had wat personele problemen en ook nog een schorsing (El Makrini, red.). Bovendien hebben wij de afgelopen dagen volop kunnen trainen. Het veld was weliswaar hard, maar het was goed te doen. Dat had voor ons misschien wel een voordeel op kunnen leveren.”

Feyenoord-trainer Ronald Koeman pleitte gisteren voor algehele afgelasting bij de huidige weersomstandigheden. Breetveld kan meegaan in de redenering van Koeman. ,,De KNVB bepaalt in zulke gevallen of we spelen of niet. Het zou beter zijn als er eerder duidelijkheid wordt gecreëerd. Natuurlijk snap ik de belangen van sponsors en Eredivisie Live wel: er moet gevoetbald worden. Maar je kunt je ook afvragen wie je er een plezier mee doet om een wedstrijd door te laten gaan bij een gevoelstemperatuur van min vijftien graden Celsius. Voetbal wordt bovendien een loterij: ik heb zelf een keer een wedstrijd tegen Roda JC gespeeld op een veld waar je als speler beter schaatsen onder had kunnen binden.”

Wanneer SC Cambuur – FC Dordrecht opnieuw zal worden vastgesteld, is nog niet bekend. Na twee vrije dagen pikt FC Dordrecht maandag de draad op om zich voor te bereiden op het thuisduel tegen Fortuna Sittard van komende vrijdag. ,,Ons lot ligt voorlopig in handen van Koning Winter,” constateert Virgil Breetveld, die alleen Giorgio Achterberg (herstellende van een hersenschudding) en de zieke Kevin Patijn momenteel absent weet.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.