Voorbeschouwing: Technische staf terug op oud terrein

VOORBESCHOUWING ADO Den Haag – FC Dordrecht

Aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Er zal zoals bijna altijd om 20 uur afgetrapt worden en de wedstrijd is te zien in het schakelprogramma op ESPN 1. We kijken graag met je vooruit naar deze wedstrijd en zetten daarom weer een aantal feitjes op een rijtje!

De tegenstander

ADO Den Haag staat op de zesde plek in de competitie op dit moment. In de laatste vijf wedstrijden won de club achter de duinen er maar liefst vier. Alleen uit bij De Graafschap werd er verloren. Thomas Verheydt is met 10 doelpunten de topscorer van ADO. De ploeg staat onder leiding van Ruud Brood. De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Vos, assistent-scheidsrechters Krijt en van Marrewijk en vierde officieel Sturm.

Stats

In de laatste 15 jaar speelde beide ploegen maar liefst zeven keer in een oefenwedstrijd en vier keer in competitieverband tegen elkaar. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen werd het een 0-2 overwinning voor FC Dordrecht in een oefenwedstrijd in 2018. In het seizoen 2014/15 was het de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband. Dat was in de Eredivisie. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag werd er met 2-0 verloren. Als we terug de geschiedenis ingaan dan hebben FC Den Haag en DS’79 vaak genoeg tegen elkaar gestreden om de drie punten. De laatste keer dat FC Dordrecht won van ADO Den Haag was in 2007/2008, toen werd het 5-0 op de Krommedijk. De laatste keer dat FC Dordrecht de drie punten meenam uit de Hofstad was in 2002, toen werd er met 0-1 gewonnen in een competitieduel in de Eerste Divisie.

Oude bekende

Voor de technische staf is ADO Den Haag geen onbekende club. Trainer Santoni, assistent-trainer Teixeira en inspanningsfysioloog Raghosing hebben alle drie een verleden bij de tegenstander van morgen. Assistent-trainer Teixeira kent de club het allerbeste, hij was speler van 1992 tot 1998 en van 2007 tot en met 2009 voor ADO Den Haag. Voordat hij naar FC Dordrecht kwam was hij de coach van Jong ADO Den Haag. En dan opgelet! Er zijn net zoals vorige week tegen De Graafschap een aantal spelers die voor beide clubs in actie zijn gekomen. Dat zijn o.a. Tom Beugelsdijk, Giovanni Korte, Van Haren, Summerville en Tim Coremans!

FC Dordrecht speelt morgen met rouwbanden ter ere aan Simon Kistemaker. De succesvolle coach die FC Dordrecht naar promotie leidde in Leeuwarden in het seizoen 1986-1987 naar de Eredivisie is afgelopen dinsdag overleden. De herinneringen van het succesvolle seizoen zullen altijd bij blijven op de Krommedijk.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.