Voorbeschouwing FC Dordrecht – Roda JC

Aanstaande vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Roda JC op het programma! Uiteraard wordt er weer afgetrapt om 20:00 uur en is de wedstrijd te zien in het schakelprogramma op ESPN 1. Maaaaar! Tijdens de wedstrijd zal er ook een livestream zijn met radioverslag op het youtube-kanaal van Dordt Op Dinsdag! En voor deze wedstrijd zetten we weer even alle feiten op een rijtje!

Tegenstander

Roda JC staat op dit moment op de 9de plek in de competitie. In de laatste vijf wedstrijden werd er slechts maar één gewonnen, namelijk de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Afgelopen maandag speelde de club uit Kerkrade nog gelijk in de derby tegen MVV: 1-1. De ploeg staat onder leiding van Jurgen Streppel. Clubtopscorer is Xian Emmers met zes doelpunten dit seizoen. In de selectie zit ook een oude bekende uit de jeugdopleiding. Jeremy Cijntje maakte in 2018 zijn debuut en speelde uiteindelijk één seizoen voor FC Dordrecht voordat hij in 2019 vertrok naar Heracles.

Terug in de tijd

Vorig jaar werd er met dikke cijfers verloren thuis van Roda JC. Het werd toen 0-5 op de Krommedijk. De laatste overwinning op Roda JC was op 15 maart 2019, het werd toen 3-2 voor FC Dordrecht in de thuiswedstrijd. Doelpuntenmakers waren toen Renny Smith, oud-bekende Jeremy Cijntje en Thomas Schalekamp. Laten we hopen dat het vrijdag weer een spektakel wordt met de tweede thuisoverwinning van het seizoen!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.