“Vol vertrouwen naar Heerenveen”

FC Dordrecht stapt morgen met een goed gevoel de spelersbus in. Dat is de conclusie van hoofdtrainer Ernie Brandts vrijdagmiddag na de afsluitende training.

Brandts kan geen beroep doen op Nando Wormgoor. De verdediger traint nog apart, omdat hij te veel hinder ondervindt van een hamstringblessure. Adnan Alisic trainde voor de tweede opeenvolgende dag wel weer volledig met de selectie mee, maar de routinier heeft volgens Brandts nog een achterstand en zal zaterdag geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Ook Jordy van Deelen zit morgen niet bij de groep van achttien. Brandts wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven: “Ik vertel dat eerst tegen mijn spelers.” De oefenmeester sloot mogelijke verrassingen niet op voorhand uit.

Geen verrassing is de speelwijze van de Schapenkoppen. Die is zoals bekend, aanvallend en in een 4-3-3 formatie. Brandts kijkt uit naar het treffen in Heerenveen: “Het gaat om ’t echie en ik ben blij dat het weer begint. Ik ben ook benieuwd waar we op dit moment staan. De afgelopen weken zijn er meer vastigheden zichtbaar en het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. 4-3-3 is onze signature-stijl. Omdat het bij FC Dordrecht past, omdat het in mijn hart zit en omdat de spelers daar ook op zijn geselecteerd. We staan met zelfvertrouwen aan de aftrap. Natuurlijk is de Eredivisie een stap, en met name een tempo, hoger. Mentaal en fysiek zijn we er klaar voor. In het Abe Lenstra stadion zal blijken of we op alle fronten al een stabiel team zijn. Ik heb er zin in.”

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.