Van Marwijk tekent als eerste in op Pro Supporter Programma

FC DORDRECHT DOET MEE MET PRO SUPPORTER PROGRAMMA VOOR POSITIEF FANGEDRAG IN JUPILER LEAGUE

5 augustus 2011 – Vandaag is in de Jupiler League het Pro Supporter programma van start gegaan. Hiermee willen de Coöperatie Eerste Divisie, naamgevend sponsor Jupiler en de 18 clubs uit de competitie positief fangedrag stimuleren. De officiële start is verricht voorafgaand aan de wedstrijd MVV Maastricht – Almere City FC door bondscoach Bert van Marwijk. Hij heeft als eerste zijn handtekening symbolisch geplaatst op het Pro Supporters contract op de muur van de Geusselt. Ook FC Dordrecht doet mee met Pro Supporter.

Positief gedrag

“Positief gedrag van voetbalsupporters is iets om trots op te zijn.” zegt Patrick Brand, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie. “Daarom lanceren wij in samenwerking met onze hoofdsponsor Jupiler en de 18 clubs in de Jupiler vandaag het Pro Supporter Programma”. Als vicevoorzitter van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie sluit ook Hans Wiegel zich hierbij aan: “Ik vind het Pro Supporter programma een zeer goed initiatief. Er wordt op een goede en sportieve manier aandacht gevraagd voor belangrijke maatschappelijke onderwerpen zoals verantwoord alcoholgebruik en respect.”.

Uniek programma

Pro Supporter is een uniek programma dat supporters stimuleert om, door middel van een elftal tips, op een positieve en op een professionele manier achter hun club te gaan staan. Pro Supporter is geïnspireerd op het ‘Good Sports’ programma van Budweiser dat al jaren een enorm succes is in de grote sportcompetities in Amerika.

Door mee te doen met het Pro Supporter programma geeft FC Dordrecht invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid in PLAATS”, zegt VOORZITTER, SPELER, ETC. “Wij vinden het essentieel dat onze fans op een positieve wijze FC Dordrecht steunen en zijn blij met dit initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie en Jupiler. Iedereen is tenslotte gebaat bij positief supportersgedrag – het komt de sfeer in het stadion ten goede, het geeft onze spelers een belangrijke steun in de rug en als overlast rondom wedstrijden achterwege blijft beperken we hiermee ook de maatschappelijke kosten van bijvoorbeeld politie inzet.”

Verantwoord genieten van alcohol

“Als hoofdsponsor van de Jupiler League en als bierbrouwer vinden wij het uiteraard belangrijk om het verantwoord genieten van alcohol te stimuleren”, zegt commercieel directeur Remco Boerefijn van AB InBev Nederland, de brouwerijgroep waar Jupiler onderdeel van vormt. “Het is belangrijk dat een bierbrouwer wijst op de risico’s die gepaard gaan met alcohol(mis)bruik. Maar het programma is breder van opzet omdat positief fangedrag in ieders belang is. Bovendien kunnen we de voetbalclubs hiermee een platform bieden om invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.