Van den Ham ziet steeds meer vastigheden in team

Zullen ze zich bij Excelsior al achter de oren krabbelen? Wie Moussa Kalisse sinds zijn entree bij FC Dordrecht efficiënt ziet afronden, kan niet anders concluderen dat de beleidsmakers op Woudestein de wenkbrauwen moeten fronsen bij het zien van de doelmatigheid van Kalisse die zijn seizoenstotaal (in beker en competitie) op vier treffers bracht.

,,Maar het belangrijkste is dat we als team blijven voetballen,” bagatelliseerde de rechterspits van FC Dordrecht zijn inbreng. ,,Wat dat betreft, zit er echt een stijgende lijn in ons spel. We hebben ons bij Helmond Sport niet ingegraven, maar durfden te voetballen als de gelegenheid zich voordeed. Dat we het zo afmaken belooft wat voor de rest van het seizoen.”

Trainer Harry van den Ham was diezelfde mening toegedaan. Hij ziet zijn team steeds meer vastigheden krijgen. ,,Het centrum met Josimar Lima en Mawouna Amevor staat, op het middenveld hebben we een hecht blok en dan misten we nog Wilmer Kousemaker en Rogier Molhoek,” zo liet hij gisteravond weten. ,,We hebben overal op het veld wapens, backs die durven opkomen, buitenspelers die de één tegen één durven aangaan. We speelden aanvankelijk in de luwte, omdat we niets hoefden. Maar door dit soort resultaten zorgen we er wel voor dat de ogen steeds meer op ons gericht worden, want we zijn de top genaderd.”

De uitvoering in Helmond stemde Van den Ham, na een aarzelende start van zijn elftal, vrolijk. ,,In het begin waren we te snel de bal kwijt. Na de openingstreffer kwam er veel meer rust,” vond hij. ,,Of we in een flow raken op deze manier? Ach, wat is een flow. Als dat een goed gevoel is, dan zit ik al jaren in een flow.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.