Toch nog een oefenwedstrijd

FC Dordrecht speelt zaterdagmiddag toch nog een oefenwedstrijd. Op een bijveld van het stadion treedt om 14:00 uur het door Gérard de Nooijer getrainde Goes aan om de laatste fase van de voorbereiding alsnog invulling te geven.

Door de late afmelding van Ajax eerder deze week was de technische staf op de Krommedijk behoorlijk in verlegenheid gebracht. De aanloop naar de competitie was het laatste testduel ontnomen en miste zodoende de gewenste afronding. Ondanks de tomeloze inzet van teammanager Ariejan Wallaard bleek het onmogelijk om op die korte termijn voor de donderdagavond een passende tegenstander te vinden. Gastheer WNC bleek toen wel in staat en bereid als tegenstander op te treden voor een combinatie-elftal van het eerste en de beloften.

Dankzij de onverdroten zoektocht van Ariejan Wallaard slaagde de Dordtse teammanager er vandaag alsnog in een gewenste tegenstander te vinden voor de afsluitende oefenwedstrijd. Die wedstrijd was bedoeld als testcase voor de beoogde basis.

Na een nuttige oefencampagne was het één week voor de competitie gewenst om het huidige niveau goed te beoordelen. Wallaard had eredivisieclub Roda JC voor Dordrecht weten te strikken, maar uiteindelijk gooide de KNVB roet in het eten. De voetbalbond bleek op vrijdagmiddag niet meer in staat om voor deze wedstrijd het vereiste arbitrale trio te regelen.

Andermaal zowel in sportief als financieel oogpunt een tegenvaller voor FC Dordrecht.

Desalniettemin is Marco Boogers tevreden dat zijn teammanager als een wedstrijd heeft weten te regelen. “Ariejan heeft er keihard voor gewerkt want het valt niet mee om dat allemaal in zo’n korte tijd voor elkaar te krijgen. Voor de ploeg had het goed geweest nog een serieuze test te kunnen ondergaan. Nu is het belangrijk dat we toch een wedstrijd kunnen spelen”.

Gérard de Nooijer speelde van 2004 tot 2006 twee seizoen voor Dordrecht. Mooi dat hij zijn oude club nu nog van dienste wil zijn.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.