Teleurstelling na 0-3 nederlaag

De thuiswedstrijd tegen NAC bracht niet het gehoopte spektakelstuk noch een eveneens gehoopte overwinning. Voor de tweede keer in vier dagen stond er na het laatste fluitsignaal 0-3 op het scorebord. Een uitslag overigens die de verhoudingen in het veld totaal niet weergaf.

Zonder Aliou Balde die voor het nationale jeugdelftal van Senegal was uitgenodigd en de in de warming-up geblesseerd afgehaakte Anouar el Azzouzi was het elftal van Santoni van zijn sterkhouders ontdaan. Met Camara en Noc ook nog steeds in de ziekenboek was het puzzelen voor de Dordtse oefenmeester om zijn aanval in te vullen.

Jaymillio Pinas en Benjamin Reemst bezetten nu de flanken naast Samuele Longo terwijl Sefik Abali met een eerste ‘basis’ de opengevallen plek achterin mocht invullen. De mutaties leken het Dordtse spel niet aan te tasten. De thuisclub domineerde, was goed aan de bal en in de duels, maar de finesse ontbrak dit keer om tot écht grote kansen te komen. Alleen van afstand werd het Bredase doel gevonden, Longo en Pinas vonden daar echter keeper Roy Korsmit hinderlijk op hun weg. Een kopbal van Toine van Huizen had ook een beter lot verdiend.

De aanvoerder had op slag van rust andermaal pech. Een uitglijder op de rand van het strafschopgebied bood Velanas onverwacht de allereerste kans voor NAC. Zijn lob over Liam Bossin werd nog door Jop van der Avert uit de doelmond gekopt, maar uit de rebound schoot Zwijndrechter Banzuzi alsnog raak: 0-1.

In de tweede helft ging Dordrecht onverdroten op jacht naar de gelijkmaker, andermaal was Korsmit een sta-in-de-weg voor Benjamin Reemst die van dichtbij op de goalie stuitte. Vervolgens was wel efficiënt met de mogelijkheden. Bossin keerde nog knap het afstandsschot, maar uit de rebound-voorzet kopte Jort van der Sande bekeken de 0-2 binnen.

Twee minuten later slalomde Samuele Longo indrukwekkend door de gehele Bredase verdediging, maar de Italiaanse spits ramde zowel zijn eerste als twee poging achter elkaar op de paal.

Het gaf de Schapekoppen nieuwe hoop. Santoni wilde met Pepijn Doesburg een extra aanvaller inbrengen op het moment dat Van der Sande met een bekeken wippertje over Bossin het duel met de 0-3 in het slot gooide. Dordrecht probeerde het nog wel, een verdiende treffer bleef echter uit.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Abali (79. Doesburg), Van Huizen, Van der Avert (79. Micele); Schippers, Schuurman, Suray, Brito; Reemst (58. Savastano), Longo, Pinas (63. Wielzen)

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.