Supporters Bedankt !

De actie “Red Onze Club” is geweldig verlopen met een ongekend resultaat. Meer dan 13.000 handtekeningen onderstreepten de roep om aandacht van de gemeente en die heeft FC Dordrecht nu gekregen. Vanaf volgende week gaat er verder gepraat worden over het nieuwe stadion.

De supportersactie heeft een grote positieve uitstraling gehad. Met name de wijze waarop de actie vorm is gegeven en het verloop van de mars heeft indruk gemaakt bij de gemeente, het publiek en de club.

FC DORDRECHT BEDANKT DE SUPPORTERS VOOR DEZE GEWELDIGE STEUN !

Het gedrag van onze supporters verdiend een dikke pluim en wij rekenen erop dat dit zo blijft. De oproep van Marcel voor de wedstrijd tegen Eindhoven geldt voor alle wedstrijden:

Vuurwerk en spreekkoren zijn verboden en FC Dordrecht vraagt nadrukkelijk om de medewerking van iedereen om zich hieraan te houden.

Na de wedstrijd tegen Volendam heeft de KNVB de club een straf opgelegd wegens spreekkoren. Een aantal van de overtreders zijn achterhaald, maar FC Dordrecht heeft hen op basis van hun positieve bijdrage aan de actie “Red Onze Club” geen stadionverbod opgelegd. De KNVB heeft hiervoor begrip getoond en uiteindelijk een voorwaardelijke boete van 5.000 euro opgelegd met een proeftijd van twee jaar.

Dit betekent dat bij een volgende overtreding van het spreekkoorverbod FC Dordrecht deze boete aan de KNVB dient te betalen. Dit is heel veel geld voor de club!

Om deze boete te voorkomen dient FC Dordrecht deelnemers aan spreekkoren te identificeren en een stadionverbod op te leggen. Dit willen we natuurlijk liever niet, zeker nu het zo goed gaat met de club.

Een echte Dordt supporter moedigt de club op een positieve manier aan, niet met negatieve spreekkoren. Spreek elkaar aan als het onverhoopt toch mocht gebeuren. Denk aan de club en denk aan het geld dat spreekkoren de club kost. Laat je niet meeslepen in negatieve emoties. FC Dordrecht is genoodzaakt hier extra scherp op te letten.

Wij rekenen ook nu weer op jullie steun. Op deze manier gaat FC Dordrecht mooie tijden tegemoet.

Prettige wedstrijd!
Namens het bestuur, spelers en technische staf van FC Dordrecht.

Voor de goede orde en alle duidelijkheid:
De foto in De Dordtenaar vanmorgen gaf een sfeervol beeld, maar dat is alleen niet hetgeen FC Dordrecht in het stadion wil zien!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.