Succesvolle eerste periode

Het is een veelbelovende seizoenstart geweest, waarin FC Dordrecht maar één keer heeft verloren. Hierdoor staat de club op de zesde plaats met 14 punten. De Schapekoppen hebben al zeven opeenvolgende wedstrijden niet verloren en bevinden zich slechts vier punten achter de tweede plek op de ranglijst.

De wedstrijden

Het seizoen begon voor FC Dordrecht met de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De Schapekoppen speelde een goede wedstrijd en stonden in de 70e minuut met 2-0 voor. Helaas wisten de Brabanders nog twee keer te scoren waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Een week later leed FC Dordrecht de enige nederlaag van dit seizoen, er werd uit 2-0 verloren van Willem ll. Vervolgens werd de ongeslagen reeks gestart met een gelijkspel tegen MVV Maastricht. In de 85e minuut scoorde de MVV’ers de gelijkmaker waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde. De eerste overwinning van dit seizoen was misschien ook wel de grootste verrassing, tegen het uit de Eredivisie gedegradeerde FC Emmen werd met 2-4 gewonnen. Na een vroege rode kaart voor een Emmen-speler barste het doelpuntenfestijn los. Na deze heerlijke overwinning gingen de Schapekoppen de interlandperiode in.

De eerste opponent na de interlandperiode was Jong FC Utrecht. In eigenhuis wisten de Dordtenaren een 0-3 achterstand goed te maken, mede door een goal in de 94e minuut. Drie dagen later volgde de wedstrijd tegen TOP Oss, hier werd met 0-1 gewonnen. Op dat moment was FC Dordrecht al vier wedstrijden op rij ongeslagen. Deze reeks werd voortgezet tegen Jong AZ en FC Eindhoven met twee gelijke spelen. De laatste wedstrijd van de periode resulteerde in een verrassende overwinning tegen Cambuur. In het doelpuntenfestijn werd de eindstand 5-2 voor FC Dordrecht.

Statistieken

Na de eerste periode zijn er een aantal interessante statistieken naar voren gekomen. Dit zijn een aantal van de interessantste:

  • 6 van de 14 doelpunten die Dordrecht tegen kreeg vielen na de 75e
  • FC Dordrecht is de club met de meeste gelijke spelen, dit zijn er 5.
  • De Schapekoppen waren in de eerste periode zeven wedstrijden op rij ongeslagen, alleen FC Eindhoven is langer ongeslagen gebleven.
  • Als alleen de uitwedstrijden geteld hadden voor de stand stond FC Dordrecht nu op de 7e
  • In totaal maakte FC Dordrecht 18 doelpunten en kreeg er 14 tegen.
  • De speler met de meeste goals is Mathis Suray (4), Jari Schuurman gaf de meeste assists (3).

De volgende periode

De komende periode begint met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax, gevolgd door een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Op het eerste gezicht lijken de zwaarste tegenstanders FC Groningen, ADO Den Haag en Roda JC te zijn. Daarnaast staan er ook wedstrijden op het programma tegen Den Bosch, Jong PSV, De Graafschap en VVV-Venlo.

Supporters bedankt voor jullie steun in de eerste periode! Kom je in de volgende wedstrijden de Schapekoppen aanmoedigen? Koop dan je tickets via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.