Stunt in Emmen met opvallende winst

Het was een wedstrijd met veel gezichten. Een verrassende uitslag met scorende debutanten en een prachtig eigen doelpunt, rode kaarten, een onderbreking en uiteindelijk de eerste seizoen zege voor FC Dordrecht. Al vroeg in de eerste helft gaf scheidsrechter Vereijken rood aan Kieftenbelt, aan het begin van de tweede helft moest Rocco Shein met twee keer geel naar de kant. Mede door de 45 minuten met een man meer pakten de Schapekoppen de overwinning: 2-4.

In de openingsfase ging het spel op en neer totdat Kieftenbelt in de elfde minuut met gestrekt been inkwam op aanvoerder Suray. Na de rode kaart was het zoeken voor de Drentenaren, er moest gereorganiseerd worden. Hierdoor ontstond er ruimte en scoorde Joey de Bie de 0-1 bij zijn basisdebuut. Niet veel later wist er nog een debutant te scoren, Adrian Segecic verdubbelde de voorsprong met een afstandsschot.

Na een half uur greep trainer Fred Grim in door twee nieuwe krachten in te brengen bij de Emmenaren. Eén van deze invallers, Konings, wist zo’n tien minuten later knap in de hoek te koppen, de bal was niet te houden voor Luca Plogmann.

Vijf minuten voor rust nam De Bie een voorzet knap om vervolgens een knappe assist te geven op Mathis Suray. Joey de Bie kende een geweldig basisdebuut met een goal én assist in de eerste helft.

In de 54e minuut haalde Rocco Shein een veelbelovende aanval op de middenlijn eruit wat resulteerde in een gele kaart. Enkele minuten later liet de middenvelder zich provoceren door zijn tegenstander, Shein krijgt zijn tweede gele kaart en moet vroegtijdig het veld verlaten. FC Dordrecht moet nog een dik half uur de voorsprong verdedigen met 10 tegen 10.

In de gelijkwaardige situatie wist Emmen veel kansen te creëren en hing de aansluitingstreffen in de lucht. Een bal op de paal, een goede redding van Plogmann voorkwamen dit. Dan scoorde er toch een Emmen speler, echter in het verkeerde doel. Te Wierik kopte de bal knap over zijn eigen doelman heen en de Schapekoppen hadden de winst zo goed als binnen. Helaas werd de wedstrijd na de beslissende goal ontsierd door een biertje op het veld.

Na een pauze van tien minuten hervatte scheidsrechter Vereijken het spel, veel Emmen supporters hadden inmiddels het stadion verlaten. Emmen scoorde snel nadat ze uit de kleedkamer kwamen, maar Luca Plogmann hield met geweldige reddingen zijn ploeg vervolgens op de comfortabele voorsprong.

Zo was de lange reis niet voor niks geweest en konden supporters al feestvierend weer de 200 kilometer naar huis afleggen. Met een korte vakantie voor de boeg vanwege de komende interlandbreak kan er een paar dagen van deze driepunter nagenoten worden.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Aberkane (63. Bronkhorst), Tsoungui, Van der Avert, Hilton; Shein, Segecic (63. ’t Zand); Schuurman (51. Receveur), Suray, Sebaoui; De Bie (74. Owusu).

Foto: Nick Koole

 

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.