Street League gaat weer van start

De FC Dordrecht Street League is een unieke straatvoetbalcompetitie waarin teams uit verschillende wijken uit Dordrecht het tegen elkaar opnemen. Bij de Street League draait het niet alleen om prestaties op het veld, maar wordt fairplay en het leveren van een positieve bijdrage in jouw wijk ook beoordeeld. De teams bestaan uit minimaal 5 en maximaal 8 jongeren van 10 t/m 12 jaar of 13 t/m 16 jaar, onder leiding van een 16+ trainer/coach.

De aftrap van de FC Dordrecht Street League vindt plaats op zondag 5 oktober ’14 op het Cruyff court Wielwijk om 10.00 uur voor 10 t/m 12 jaar en om 12.00 uur van 13 t/m 16 jaar. De finale wordt gespeeld op 5 mei ’15 op de parkeerplaats van het FC Dordrecht stadion. In de tussenliggende periode worden 12 speelrondes op zondag tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 12.00 en 14.00 uur georganiseerd op de playgrounds in de wijken.

– Cruyff Court Wielwijk
– Cruyff Court stadspolders
– Andere locaties in overleg met Street League leiding

Ieder team geeft zijn eigen wijk van te voren aan bij de Street League leiding.

De FC Dordrecht Street League vindt dat Fairplay net zo belangrijk is als het winnen van een wedstrijd, daarom wordt sportiviteit en respect gelijk beloond. Ook het leveren van een buurtbijdrage levert punten op. Wat doe jij terug voor jouw wijk?

Het best voetballende team is dus niet per definitie de winnaar van de FC Dordrecht StreetLeague 2014/15. De Street League is meer dan voetbal alleen!

Drie pijlers:

Voetbalcompetitie

De FC Dordrecht Street League draait uiteraard om voetballen.  Winst levert 3 punten op, gelijkspelen 1 punt en verlies 0 punten. Maar ook het trainen en het spelen van oefenwedstrijden kunnen punten opleveren.

Fairplay

Een belangrijk onderdeel van de FC Dordrecht Street League is Fairplay. Binnen Fairplay kunnen punten gescoord worden op:

– Sportief gedrag tijdens de wedstrijd en daarbuiten
– Omgang met medespelers, begeleiding, tegenstander en scheidsrechters
– Omgang met materialen, kleding etc.

Als richtlijn voor Fairplay op de playgrounds gebruiken we de 14 regels van Johan Cruyff. 

Buurtbijdrage

De FC Dordrecht Street League draait niet alleen om het presteren op het voetbalveld. Het leveren van een bijdrage om de leefbaarheid in de eigen wijk te vergroten levert de teams punten op. Deze punten tellen mee voor de totaalscore.

De teams mogen zelf een bijdrage indienen. Er kan ook gebruik worden gemaakt van bijdragen die vooraf zijn bepaald door de organisatie. De bijdrage moet altijd worden aangevraagd.

Elk team is verplicht minimaal twee buurtbijdrages te doen. Dit kan variëren van het schoonmaken van een speeltuin of voetbalveld, tot het  samen boodschappen doen met mensen uit het bejaardentehuis. Uiteraard zijn teams vrij om eigen bijdrages aan te dragen.

Durf jij met je vrienden deze uitdaging aan te gaan, meld je dan aan via ons : inschrijfformulier.
Het formulier kan gemaild worden naar johan.versluis@fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.