Samen realiseren we de klimaatneutrale wedstrijd

 

Zoals inmiddels hopelijk bekend, staat de wedstrijd tegen Top Oss in het teken van het klimaat! Onder andere de tegenstander, de politie en de scheidsrechters komen op een klimaatneutrale manier naar het stadion. Het zou ons enorm helpen, als onze fans hieraan meedoen! Dit betekent dat het stadion niet beschikbaar is voor auto’s, motoren, brommers en scooters met een verbrandingsmotor op benzine, diesel en gas. Wel is het parkeerterrein deels gereserveerd voor elektrische auto’s en auto’s op waterstof. Zijn dat dan de enige opties? Zeker niet!

 

We zijn bezig met allerlei manieren om jullie te helpen klimaatneutraal de wedstrijd te bezoeken. Denk hierbij aan de volgende maatregelen en plannen:

 

  • Extra fietsenrekken bij het stadion
  • Extra parkeergelegenheden in combinatie met duurzame vervoersmiddelen, vergelijkbaar met het parkeerterrein aan de Weeskinderendijk (gebruik deze vooral in combinatie met het OV)
  • Extra diensten met elektrische bussen van Qbuzz
  • Deelscooters en -fietsen (die van Donkey Republic, maar het lijkt erop dat er nieuwe bij gaan komen!)

 

Zodra er meer bekend is over de mogelijkheden klimaatneutraal de wedstrijd te bezoeken, laten we dit uiteraard weten. Houd onze kanalen hiervoor in de gaten. In aanloop naar de wedstrijd, zullen we een kaart van Dordrecht plaatsen met daarom alle klimaatneutrale reismogelijkheden!

 

Kortom: niet alleen onze mobiliteitspartners (Weet je nog, de video van Jan de grasmeester met Maat E-Mobility? Of die van Danny Makkelie met Ames?) helpen ons, maar jullie zijn nét zo belangrijk! Het voordeel van fietsen is in ieder geval dat de spieren lekker warm zijn om te juichen en te springen!  

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.