Sport is voor iedereen

Op  11 april a.s. wordt  voorafgaand aan de wedstrijd FC Dordrecht –  FC Oss een voorwedstrijd gespeeld door enthousiaste G-voetballers. Daarnaast zullen zij tijdens de rust hun voetbalkwaliteiten laten zien met het nemen van strafschoppen. Ook wordt er voorafgaand aan de wedstrijd door vrijwilligers van Fonds Gehandicaptensport gecollecteerd. Het Fonds richt zich uitsluitend op sport en is er voor alle sporters met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap, zowel op breedte- als op topsportniveau.

De samenwerking tussen de Cooperatie Eerste Divisie (CED), Special Olympics Nederland en Fonds Gehandicaptensport bestaat in 2014 10 jaar! Vele clubs uit de Jupiler League zetten zich dankzij deze langdurige samenwerking geweldig in voor de Nederlandse G-voetballers. 

Het Fonds zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te vergroten en te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dit doet zij door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiële) middelen en het geven van voorlichting. Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert het Fonds naast de collectes rondom wedstrijden in de Jupiler League ook dit jaar weer een landelijke collecte van 30 maart tot en met 5 april.
Tijdens de landelijke collecte gaan duizenden enthousiaste vrijwilligers als collectant langs de deur. Zij staan als één team achter de sporters met een handicap.

Sport is geen luxe, maar noodzaak.Voor mensen met een handicap zijn dagelijkse activiteiten zoals traplopen, pinnen en boodschappen doen niet zo vanzelfsprekend. Om beter om te kunnen gaan met de dagelijkse hindernissen en de handicap zelf, is sport belangrijk. Sport maakt fysiek en mentaal sterker. Daarom zou het voor iedereen met een handicap mogelijk moeten zijn om te kunnen sporten. Fonds Gehandicaptensport zet zich hier voor in.De sportdeelname van mensen met een handicap blijft op dit moment  nog sterk achter bij sportdeelname van mensen zonder handicap. Gemiddeld sporten mensen met een handicap 33% minder dan mensen zonder handicap. Samen  kunnen we iedereen in Nederland de kans geven om te sporten door met zijn allen als één team achter dit initiatief te staan.

Geef tijdens de stadioncollecte en help zo onder meer mee om sport voor deze G-voetballers mogelijk te maken

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.