Spektakel bij Telstar leidt tot gelijkspel

IJmuiden beleefde vrijdagavond een heuse Formule-1 start. Na het eerste fluitsignaal was het één keer gas geven en de wedstrijd tussen Telstar en FC Dordrecht zat op honderd kilometer per uur. Poleposition was daarbij voor de Schapekoppen: Jaymillio Pinas ramde na 52 seconden de eerste bal tussen de palen. ‘Gaat u zitten dames en heren, dit gaat leuk worden’.

Telstar was geenszins van slag door de snelle 0-1 en racede direct naar de andere kant van het veld. Twee minuten later was het alweer gelijk, Tom Overtoom pegelde van afstand de 1-1 in de bovenhoek achter de kansloze Bossin. Daarna was het weer de beurt aan Dordt dat drie corners op rij forceerde waarna de thuisclub het heft weer in handen nam.

Het spel in de openingsfase flitste heen en weer en kreeg de toeschouwers op het puntje van hun stoel. De klok in het Buko Stadion stond nog maar net op twaalf minuten toen er alweer gejuicht kon worden. Wie anders dan Glynor Plet was daarbij de bejubelde man. De boomlange spits had zich slim de ruimte verschaft en kon vogeltje vrij de vrije trap vanaf de zijkant binnen koppen: 2-1.

De vooraf door Michele Santoni uitgesproken verwachting dat het mogelijk een “saaie” wedstrijd zou kunnen worden werd dubbel en dwars gelogenstraft. Maar het racetempo was uiteraard niet vol te houden. De hoogste versnelling ging eraf en het publiek kon weer even adem halen. Telstar kreeg het balbezit, maar Dordt temde gedegen verder gevaar van de Witte Leeuwen.

Zonder de met interlandverplichtingen afwezige Balde en de nog geblesseerde Camara en Noc werden de flanken van de Dordtse aanval ingevuld door de jonge Sergio Tremour en Jaymillio Pinas. Laatstgenoemde beloonde zijn goede optreden met een tweede treffer. Met een sublieme pass zette Dordts beste man Anouar el Azzouzi Pinas vrij voor Koeman jr. die bekeken het nakijken kreeg: 2-2 en kon het vierder emmertje van de avond in de traditionele scoreteller omhoog gehesen worden.

Oud Dordtenaar Özgür Aktas, in zijn gebruikelijk opvallend strakke broekje, kopte nog keer kansrijk op doel, maar met een fraaie duik maakte Liam Bossin het gevaar onschadelijk.

Ook na rust de wedstrijd het aankijken waard, al bood het niet meer het spektakel uit de eerste helft. De beste kansen waren voor de thuisclub. Als een hinde achterhaalde Anouar el Azzouzi echter de doorgebroken Min en voorkwam met een perfecte sliding een nieuwe achterstand. Even later kreeg Dordrecht de gelukkige hulp van de paal.

Het gelijke spel was uiteindelijk een terechte uitslag. Met dat ene punt zakte Dordt echter wel op de ranglijst, maar het verschil met de nummer negen bedraagt slechts drie puntjes. Het linker rijtje blijft dus nog altijd binnen handbereik.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi (80. Wielzen), Van Huizen, Van der Avert; Schippers, Schuurman, Suray, Brito (80. Doesburg); Pinas (61. Savastano), Longo, Tremour (61. Reemst).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.