Sensatie aan de Krommedijk

Met een 3-0 zege op titelkandidaat PEC Zwolle boekte FC Dordrecht dé verrassing van de vrijdagavond. De ploeg van Michele Santoni speelde een geweldige wedstrijd, ging tot op het tandvlees en had zelfs volop mogelijkheden een écht spectaculaire uitslag in de boeken bij te schrijven.

Met Mauro Savastano op de positie van de niet geheel fitte Van der Avert en een basisplaats voor Boukara Camara schoot de thuisploeg uit de startblokken. Al na vijf minuten liet Aliou Balde de aanhang juichen. El Azzouzi veroverde op het middenveld de bal, draaide fraai weg van twee tegenstanders en opende op de naar links uitgeweken Samuele Longo. Met een bekeken pass zette de spits Balde vrij voor Hauptmeijer die met een rollertje het nakeken kreeg: 1-0.

Dat was het begin van een kansenfestival voor Dordrecht. PEC mocht het meeste balbezit hebben, maar kon zich geen weg vinden tegen de groen-witte afweer. In de omschakeling waren de Schapekoppen vele malen gevaarlijker. Keer op keer werd de Zwolse verdediging door de aalvlugge frontlinie open gereten en halverwege had de score al met gemak opgelopen kunnen zijn.

Zwolle noteerde één echt grote kans, maar het boogballetje over Bossin werd met een spectaculaire omhaal door Toine van Huizen uit het doel gehaald. Dat de captain daarbij het hoofd van Savastano meenam was een illustratie van de Dordtse eendracht en wilskracht.

Na rust werd het echt spannend in het Matchoholic stadion. PEC Zwolle had de jacht op de eerste periodetitel geopend, maar stuitte continue op Liam Bossin. Met een aantal knappe reddingen hield de doelman zijn ploeg andermaal op de been. Aan de andere kant bleef de tegenaanval van FC Dordrecht elke keer levensgevaarlijk. Lange tijd wist het de kansen echter net niet te benutten waarbij het de pech had een pegel van Pinas slechts de paal raakte.

Het duurde tot de 85e minuut toen een gouden wissel van Santoni zich bekroonde. Het ingevallen duo Tremour/Doesburg werd door Benjamin Reemst vrij voor het Zwolle doel gezet. Sergio Tremour speelde zijn eerste balcontact op Pepijn Doesburg die met zijn eveneens eerste balcontact de wedstrijd besliste: 2-0.

Twee minuten later zette Anouar el Azzouzi een vet uitroepteken achter de dik verdiende Dordtse overwinning. Van dichtbij promoveerde hij de corner van Jari Schuurman tot de 3-0.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Azzouzi, Van Huizen, Savastano (70. Van der Avert); Schippers, Schuurman, Suray, Brito; Camara (62. Reemst), Longo (85. Doesburg), Balde (63.Pinas / 85. Tremour).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.