Sem Valk versterkt selectie FC Dordrecht

FC Dordrecht neemt Sem Valk transfervrij over van Feyenoord. De 22-jarige centrale verdediger mag zich vanaf het begin van seizoen 2024/25 een Schapekop noemen.

Sem Valk (16 februari 2002) speelde al sinds 2010 in de jeugd van Feyenoord, waar hij terecht kwam nadat hij op achtjarige leeftijd VV Capelle verliet. In de havenstad maakte Valk voornamelijk zijn minuten bij de onder 21-selectie, waar hij de aanvoerder was. Zijn debuut voor het eerste elftal maakte hij in 2021 tijdens de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa.

De verdediger met een lengte van 195cm tekent een contract voor twee jaar, met optie voor nog één jaar. Valk ziet er naar uit om voor de Schapekoppen te mogen spelen: “Ik ben blij dat ik mijn contract heb kunnen tekenen in dit mooie stadion, ik kijk er naar uit om hier volgend seizoen minuten te mogen maken!”

Mark Ruijl kende Sem Valk al beter en is te spreken over zijn ontwikkeling de afgelopen jaren: “In de afgelopen jaren heeft Sem zich enorm ontwikkeld wat geresulteerd heeft in zijn aanvoerderschap bij de U-21 van Feyenoord alsmede zijn debuut bij het eerste elftal.  Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit voor beide partijen een hele mooie stap is.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.