Santoni streeft naar hogere doelen in geweldige seizoensstart.

Het seizoen van FC Dordrecht is als een veelbelovende symfonie begonnen, slechts een enkele nederlaag ontsierde de partituur. Met een plaats op de 7de plek en met 14 punten op het moment van schrijven, heeft de club niet zo hoog gestaan sinds het seizoen 17/18 (waar ze toen 10e werden). De Schapekoppen vonden 18 maal het net en incasseerden 14 tegengoals. Een ongekende reeks van 7 ongeslagen wedstrijden kenmerkte de eerste periode. Michele Santoni, de bezielde trainer, reflecteert op deze veelbelovende start.

“Soms, zoals we in Italië zeggen, krijg je juist meer honger tijdens het eten. Dat is het gevoel dat we nu hebben,” deelt Santoni. Volgens hem hebben de prestaties op het veld de ploeg meer punten verdiend dan ze tot nu toe hebben behaald. Dit seizoen toont het beste spel in jaren en dat geeft de Italiaanse coach hoop. Het voetbal is attractief en dominant, maar efficiëntie is nodig om geen punten in de laatste minuten weg te geven. Santoni erkent dat er meer mogelijk was, maar beseft dat dit altijd makkelijk praten is achteraf.

Met een zomer vol transfers, moesten veel nieuwe gezichten zich een plek verwerven binnen de club. De samenwerking met Feyenoord bracht vier geleende spelers naar Dordrecht. Santoni vertelt dat het altijd een uitdaging is met zoveel nieuwe spelers, vanwege de verschillende culturen en speelstijlen. Het is geen vanzelfsprekendheid dat zij zich meteen thuis voelen aan de Krommedijk, maar de club doet er alles aan. “Tegen FC Eindhoven heeft Kriwak laten zien waarvoor hij gehaald is. Hij moest het meest wennen aan de speelwijze en voetbalcultuur.” Ook Antef Tsoungui is van onschatbare waarde voor de defensie van FC Dordrecht. De ploeg heeft bijna elke wedstrijd laten zien dat ze minstens zo goed waren als de tegenstander. De staf speelde hierin een cruciale rol. “Ik ben erg tevreden met de staf. Ik kan me nu volledig richten op mijn rol als manager, omdat mijn staf alles daaromheen perfect heeft geregeld. Hierdoor kan ik me concentreren op de details en persoonlijke begeleiding, dat was in het verleden niet altijd zo,” onthult Michele Santoni.

De Toekomst

Op de vraag of Santoni denkt dat het linkerrijtje haalbaar is voor de winterstop, antwoordt hij bedachtzaam dat dit nog ver weg is. Volgens hem hoeft FC Dordrecht zich niet aan te passen aan de tegenstanders. Ze vertrouwen op hun eigen kracht door hoog druk te zetten en dominant te zijn met de bal.

De Dagelijkse Routine

Trainingsdagen zijn lange dagen, de planning wisselt per week. De wedstrijddagen zijn Santoni’s favoriet, hij geniet van de lange uren. Rond 12.00 uur arriveert hij meestal bij de club en voert dan standaard rituelen uit met de staf. Tegenwoordig begint de dag met een potje padellen. Daarna verschuift de focus naar de wedstrijd, bespreken ze de taken en wisselen ze ideeën uit. Dan volgt de wedstrijd, en dan is het oorlog, in de positieve zin. Iedereen binnen de organisatie zet zich volledig in voor die drie punten.

De Verbinding met de Club

Michele Santoni is, met een jaar voorsprong, de langstzittende trainer in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik ben er trots op. De laatste jaren is het niet vanzelfsprekend dat trainers zo lang blijven. Als ik zie wat ik hier allemaal meemaak, waar ik kan bijdragen met iedereen, en waar de club naartoe gaat, dat is geweldig voor elke trainer. Bedenk eens hoe ik hier 2,5 jaar geleden binnenkwam, vergeleken met waar we nu staan en wat we kunnen bieden aan de spelers en fans. Daar mogen we allemaal trots op zijn,” zegt Santoni met een glimlach op zijn gezicht.

Het Persoonlijke Leven

Buiten het voetbal geniet de Italiaan van heerlijke wijn en eten. De gezelligheid en het familiegevoel van grote groepen mensen trekken hem enorm aan. Met zijn nieuwe huis spendeert hij veel tijd aan klussen, dat is een nieuwe hobby geworden. Uiteraard geniet hij ook van kostbare momenten met zijn familie, in het bijzonder met zijn dochter.

Slot

Met de koers die Santoni uitzet, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor FC Dordrecht. De combinatie van vastberadenheid op het veld en een gedreven trainer achter de schermen schept hoge verwachtingen. De Schapekoppen hebben de wind in de zeilen, en met Santoni aan het roer, lijkt de weg omhoog de enige logische route.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.