Samenwerking FC Dordrecht en de Beweegalliantie

Samen nieuwe energie creëren in Dordrecht en regio Smart Delta Drechtsteden en samen méér mensen méér laten bewegen in Nederland. Iedere dag. Overal.

Leon Vlemmings, initiatiefnemer van Energiek Dordt: “De Beweegalliantie is een landelijk netwerk met een missie: méér mensen méér bewegen in Nederland. Iedere dag. Overal. Dit netwerk is een aanjager die andere partijen faciliteert met kennis, netwerk en communicatie. De Beweegalliantie werkt o.a. samen met diverse ministeries en met partijen uit onder meer de zorg, het maatschappelijk en sociaal domein, onderwijs, bedrijfsleven, sport, kennisinstellingen en gemeenten. Daarbij bouwt de alliantie voort op samenwerkingen en initiatieven die er al zijn, zoals Energiek Dordt. De Beweegalliantie en FC Dordrecht kunnen elkaar enorm versterken. Wij gaan participeren in elkaars projecten om méér mensen méér te laten bewegen en samen nieuwe energie te creëren.”

“Inwoners in Dordrecht en regio Smart Delta Drechtsteden ervaren een slechtere gezondheid dan landelijk gemiddeld. Met een van onze samenwerkingsprojecten, de VitaliteitsHub willen wij de gezondheidservaring van onze inwoners verbeteren. Door regionale samenwerking en met de verbindende kracht van een volkssport. Dit vraagt namelijk een fundamentele verandering in onze manier van leven, werken, ondernemen en bewegen. Inmiddels hebben we binnen Energiek Dordt al een ‘vooroplopersgroep’ gecreëerd van friskijkers, dwarsdenkers en doeners die het verschil willen maken. De Beweegalliantie is daarin ook weer een krachtige medespeler.”

Marvin Visser, netwerkregisseur bij de Beweegalliantie: “De visie van FC Dordrecht met Energiek Dordt op netwerksamenwerking en transities sluit heel erg aan op die van de Beweegalliantie. Netwerksamenwerking, door gebruik te maken van elkaars kennis en expertise, is dé manier om zowel lokaal, regionaal als landelijk beoogde veranderingen vorm te geven. Zo ook de ambitie om meer mensen meer in beweging te brengen en houden. De ervaring die FC Dordrecht en haar partners bijvoorbeeld vergaard heeft m.b.t. fietsen naar het stadion rondom de eerste klimaatneutrale voetbalwedstrijd in Nederland is zeer relevant voor andere alliantiepartners. Anderzijds is er veel kennis en expertise binnen het netwerk van de Beweegalliantie die voor Energiek Dordt heel interessant is in het kader van de ambities m.b.t. de VitaliteitsHub. Dat brengen we graag samen voor een win-win situatie! “

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.